Rotterdam krijgt ITU Grand Final in 2017

ROTTERDAM – [updated] – Tijdens het NTB-congres werd al bekend gemaakt dat Rotterdam vergevorderde plannen had om een wedstrijd te gaan organiseren in het hoogste ITU-circuit, de World Triathlon Series. Vandaag werd niet alleen dat bevestigd door de ITU, maar zelfs dat de Maasstad over drie jaar het decor gaat vormen van de Grand Final. In september 2017 zal dus aan de oevers van de Maas beslist gaan worden wie gekroond gaan worden tot wereldkampioen op de Olympische afstand. Na het WK lange afstand in Almere (2008), de World Cup wedstrijd in Holten (2010) en het WK crosstriathlon in Den Haag (2013) krijgt Nederland dus nu opnieuw een wedstrijd op wereldniveau toegewezen.

Naast Rotterdam was Lausanne één van de kandidaatsteden voor de Grand Final. Tevens werd door de ITU Executive Board aan Rotterdam voor 2016 een internationale ITU-wedstrijd toegewezen, zo mogelijk een WTS-evenement.

De wedstrijd in Rotterdam zal plaatsvinden in het hart van de stad. Gestart wordt op de Kop van Zuid, recht voor Hotel New York, het vertrekpunt van de roemruchte Holland Amerika Lijn. Naast de finalewedstrijd voor de elite zal Rotterdam dan ook het WK organiseren voor junioren, neosenioren, paratriatleten en age-groupers. “De kans om de WTS Grand Final te organiseren is een enorme boost voor de triathlonsport in Nederland en een kans om een prestigieus evenement aan de Nederlandse topsportkalender toe te voegen”, aldus vice-burgemeester en sportwethouder Adriaan Visser. “Rotterdam zal een uniek decor bieden voor zowel de atleten, de toeschouwers als de media. We verwelkomen de ITU met groot enthousiasme.”

In 2015 zal Chicago de Grand Final hosten, en in 2016 gaat de slotwedstrijd in de WTS naar Mexico.

Bronnen / Links:
International Triahtlon Union