Yvonne van Vlerken pakt voor derde keer op rij Florida

Yvonne van Vlerken - IM Florida 2014PANAMA CITY (USA) – Ze viel uit op Hawaii, maar amper drie weken later is Yvonne van Vlerken weer terug aan de top. Toegegeven, het zwemonderdeel van de Ironman Florida verviel en dat is doorgaans het minste onderdeel van de blonde triatlete. Zwemmen kon niet door de sterke riptides aan de kust van Florida gepaard met enorme golven. De kustwacht gaf geen groen licht en dus moesten de pro-triatleten voor de Ironman met een verschil van 30 seconden aan de tijdrit over 180 kilometer beginnen, gevolgd door de marathon.

Al snel nam Van Vlerken in de tussenstanden de leiding om met bijna 18 minuten voorsprong van de fiets te stappen. Zelfs op de marathon vergrootte ze haar voorsprong, die reuzachtige vormen aan nam. Van Vlerken won daarmee voor het derde jaar op rij Florida, de vorige twee keer wel met alle drie de onderdelen. Aan de finish was ze de teleurstelling over Hawaii snel vergeten: “Ik ging belachelijk hard vandaag.”

Bij de
MANNEN
won de Canadees Lionel Sanders. De voormalig Belgisch duatleet Joerie Vansteelant werd vierde, Per Bittner – partner van Van Vlerken – zesde. De nummer twee van Kona, Ben Hoffman, leidde als eerste de wedstrijd, maar hij werd al vroeg bijgehaald door Sanders die er daarna ver vandoor ging. De Canadees begon met een marge van ruim twaalf minuten op Tom Lowe aan de marathon en bouwde ook te voet – net als Van Vlerken – zijn voorsprong alleen maar uit.

 UITSLAGEN IRONMAN DUATHLON PANAMA CITY (USA) (180F - 42,2L) 
MANNEN

------------------------------
1 Lionel Sanders CAN 6.58.46
2 Tom Lowe GBR 7.17.53
3 Maxim Kriat USA 7.24.50
4 Joerie Vansteelant BEL 7.29.31
5 Pedro Gomes POR 7.29.45
6 Per Bittner GER 7.33.47 VROUWEN
-----------------------------
1 Yvonne van Vlerken 8.01.47
2 Camille Lindholm SWE 8.36.28
3 Ashley Clifford USA 8.36.55
4 Rachel Jastrebsky USA 8.39.43
5 Michelle Bozarth USA 8.50.13

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Ironman