Mogelijk Ironman in Maastricht in 2015

Ironman logo

MAASTRICHT – Het nieuws zong al een tijdje rond, na de bekendmaking van de kalender van de 2015 Ironman European Tour begin oktober. Op die kalender prijkte al heel even de ‘Ironman Benelux’ met als datum 2 augustus, maar die regel werd later weer verwijderd. Evenwel lijkt de kans groot dat Maastricht volgend jaar toch de lokatie wordt voor de eerste Nederlandse Ironman. De afgelopen jaren is achter de schermen gewerkt aan het evenement. Momenteel worden de laatste gesprekken gevoerd tussen de gemeente Maastricht en de organisatie van Ironman. De Ironman in Maastricht zou de twaalfde in Europa zijn.

Een en ander is tot op heden nog niet officieel bevestigd, maar volgens Harrie Impelmans (voorzitter van Stichting Triathlon Limburg) is de kans groot dat de Ironman er daadwerkelijk gaat komen: “Er staan mooie dingen te gebeuren.”

Bronnen / Links:
– 1Limburg