Jackie Gallagher overleden

SYDNEY (AUS) – Voormalig wereldkampioene triathlon Jackie Gallagher is in Australië overleden, zo meldt de ITU. Gallagher werd in 1996 in Cleveland wereldkampioene op de Olympische afstand, won ook nog drie zilveren medailles op WK’s op deze afstand en greep daarnaast vier keer naar een World Cup zege. Toen ze zich in 1999 niet wist te kwalificeren voor de Spelen in Sydney (waar triathlon voor het eerst op het Olympisch programma stond) stapte Gallagher over op duathlon en coaching. Dat jaar werd ze in het Amerikaanse Huntersville voor de tweede keer wereldkampioene duathlon. Eerder lukte dat ook in haar succesjaar 1996 in de Italiaanse stad Ferrara.

Deze eeuw hield ze het vooral bij marathons. Haar persoonlijke besttijd was 2.32 uur. Op de Gemenebest Spelen in Manchester 2002 behaalde ze brons op de marathon. Jackie Gallagher is 46 jaar geworden.

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union