DavilexTeam en Triathlonteam.nl samen in Eredivisie

eredivisie-triathlon

Komend seizoen zal het DavilexTeam de krachten bundelen met Triathlonteam.nl en zullen zij met een gezamenlijk team starten in de Lotto Eredivisie onder de naam Davilex.

Door het samengaan met Triathlonteam.nl zal de focus van het DavilexTeam verbreden naar zowel wedstrijden op de lange afstand als op de korte afstand. De afgelopen jaren stond de focus voornamelijk in het teken van de lange afstands triathlon en niet zonder succes. Op nagenoeg alle lange afstands NK’s werden de afgelopen jaren een of meerdere podiumplaatsen behaald. De basis was echter smal en het succes van het team lag af en toe op slechts een enkele schouder. Davilexteam is daarom op zoek gegaan naar verbreding en versterking van het huidige team van topatleten. In Triathlonteam.nl is een partner gevonden met kennis en ervaring in de Eredivisie en met het begeleiden van jong talent op de kortere afstanden. Niet voor niets werden zij, onder de leiding van teammanager Rob Kwaaitaal, in 2014 tweede in de eindstand van de Lotto Eredivisie.

In de nieuwe samenstelling zal Rob Kwaaitaal de begeleiding van de Eredivisie-selectie bij DavilexTeam onder zijn hoede nemen. Menno Oudeman blijft overall teammanager en neemt de lange-afstandsselectie onder zijn hoede. Doelstelling van het team zullen naast podiumplaatsen in de Lotto Eredivisie Triathlon ook de podia van het NK midden (Klazienaveen) en het NK hele triathlon (Challenge Almere) zijn. De atleten hebben daarnaast alle ruimte om wedstrijden uit te zoeken die bij hun eigen ambitieniveau passen.

Naast de eredivisie zal het DavilexTeam in 2015 ook starten in de 3eDivisie Triathlon. In dit tweede team krijgen vooral jonge talenten en (medewerkers van) sponsoren een mogelijkheid om samen met de topatleten van het DavilexTeam aan teamwedstrijden mee te doen.

Op dit moment wordt achter de schermen druk gewerkt om alles organisatorisch en financieel rond te krijgen en worden gesprekken gevoerd met de atleten over hun ambities en deelname aan de diverse wedstrijden.

davilexteam.nl

Bronnen / Links:
– Niels Koster
– Davilex Triathlon Team
– Triathlonteam.nl