Karlijn van der Burg wint weer halve triathlon

DÜREN (GER) – Na haar eerdere winst op de halve triathlon van Bilzen boekte Karlijn van der Burg vandaag in het Duitse Düren haar tweede zege op de halve afstand. Dat is opmerkelijk want de Texelse is pas twintig jaar. Toch voelt ze zich op de langere afstanden beter in haar element dan op het korte werk. Van der Burg wordt zelfs al gezien als de opvolger van Yvonne van Vlerken op het extremere werk. Ze bewees het vandaag in Duitsland op de zogeheten Extreme Man, een serie Europese wedstrijden over halve afstanden. Toch scheelde het maar weinig of de Duitse Myriam Klein was de Texelse nog gepasseerd. Van der Burg begon met negen minuten voorsprong aan het lopen, en hield daarvan op de finish nog precies zeven tellen over.

Op het podium stond ze naast een groot voorbeeld op het langere duurwerk: Frederik van Lierde was na drie vierde plaatsen dit voorjaar nu wel de beste. Van Lierde bereidt zich voor op de Ironman van Frankfurt op
6 juli. Hij bleef nu de Duitser Fabian Rahn acht minuten voor. Tim Jacobs maakte het Belgische succes compleet met brons. Bij de eerste tien zaten liefst zes Belgen. Beste Nederlander bij de
MANNEN
was Vincent van Lieshout.

 UITSLAGEN TRIATHLON DÜREN (GER) (IM 70.3 afstand) 
MANNEN

------------------------------
1 Frederik van Lierde BEL 3.54.53
2 Fabian Rahn GER 4.03.02
3 Tim Jacobs BEL 4.06.15
4 Markus Liebelt GER 4.09.45
5 Ben Verlinden BEL 4.12.00
6 Hans Moonen BEL 4.14.55 VROUWEN
-----------------------------
1 Karlijn van der Burg 4.51.00
2 Myriam Klein GER 4.51.07
3 Birgit Jacobi GER 4.55.45

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst