Wim Nieuwkerk wint in Dordrecht

DORDRECHT – Het was wat stil geworden rond duatleet Wim Nieuwkerk, die vorig jaar zijn sportloopbaan verlengde vanwege de World Games in Colombia. Daarna pikte de Westbrabander hier en daar nog wat wedstrijdjes mee zonder al te hoge verwachtingen overigens. Vandaag, Hemelvaartsdag was het weer wel raak voor Nieuwkerk: hij won de duathlon van Dordrecht. Het was de derde keer dat hij deze wedstrijd op zijn naam schreef. Na het laatste fietsonderdeel had Nieuwkerk een volle minuut voor op Maarten van Zeggeren, die op de afsluitende run nog voor een forse verrassing zorgde. Een sterk looponderdeel bracht Van Zeggeren nog tot op twintig seconden van Nieuwkerk. De derde plaats was voor de meer ervaren Roland Besselink.

Bij de vrouwen was het stuivertje wisselen ten opzichte van vorig jaar. Titelverdedigster Dieuwertje Poort moest de zege laten aan Sandra de Jonge, toen tweede.

 UITSLAGEN DUATHLON DORDRECHT (2,5L - 12,4F - 2,5L - 12,4F - 2,5L) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Wim Nieuwkerk 1.04.40
 2 Maarten van Zeggeren 1.05.02
 3 Roland Besselink 1.06.13
 4 Pol Nabben 1.06.18
 5 Andre Schaap 1.07.25
 6 Stach Aarts 1.07.39 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Sandra de Jonge 1.14.39
 2 Dieuwertje Poort 1.16.15
 3 Ann Schoot Uiterkamp 1.18.02

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Runbikerunbikerun Dordrecht