Wim Nieuwkerk wint in Dordrecht

DORDRECHT – Het was wat stil geworden rond duatleet Wim Nieuwkerk, die vorig jaar zijn sportloopbaan verlengde vanwege de World Games in Colombia. Daarna pikte de Westbrabander hier en daar nog wat wedstrijdjes mee zonder al te hoge verwachtingen overigens. Vandaag, Hemelvaartsdag was het weer wel raak voor Nieuwkerk: hij won de duathlon van Dordrecht. Het was de derde keer dat hij deze wedstrijd op zijn naam schreef. Na het laatste fietsonderdeel had Nieuwkerk een volle minuut voor op Maarten van Zeggeren, die op de afsluitende run nog voor een forse verrassing zorgde. Een sterk looponderdeel bracht Van Zeggeren nog tot op twintig seconden van Nieuwkerk. De derde plaats was voor de meer ervaren Roland Besselink.

Bij de vrouwen was het stuivertje wisselen ten opzichte van vorig jaar. Titelverdedigster Dieuwertje Poort moest de zege laten aan Sandra de Jonge, toen tweede.

UITSLAGEN 
DUATHLON DORDRECHT
(2,5L - 12,4F - 2,5L - 12,4F - 2,5L)
MANNEN ------------------------------
 1 Wim Nieuwkerk       1.04.40
 2 Maarten van Zeggeren    1.05.02
 3 Roland Besselink      1.06.13
 4 Pol Nabben         1.06.18
 5 Andre Schaap        1.07.25
 6 Stach Aarts        1.07.39
VROUWEN -----------------------------
 1 Sandra de Jonge      1.14.39
 2 Dieuwertje Poort      1.16.15
 3 Ann Schoot Uiterkamp    1.18.02
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Runbikerunbikerun Dordrecht

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.

3 reacties

 1. Wim Nieuwkerk - 2 juni 2014:

  Geen paniek…..
  Ik zal niet starten in Tilburg, ondanks het leuke initiatief voor een NK sprint.

 2. Martijn - 31 mei 2014:

  Ook bij de dames verwachten wij een mooie en spannende wedstrijd. De top 3 van de RBRBR in Dordrecht staat ook in Tilburg aan de start. Daarnaast zijn er nog meer hele sterke duatletes die zich al hebben ingeschreven.

 3. Martijn - 31 mei 2014:

  Het was een prima georganiseerde en hele leuke wedstrijd! Voor velen was het ook een goede test voor het NK duathlon sprint over 2 weken. Wim heeft zich nog niet ingeschreven, maar als hij meedoet, is hij meteen topfavoriet. Hele snelle loper Maarten van Zeggeren en Roland Besselink hebben laten zien klaar te zijn voor Tilburg. Samen met nog een rij kanshebbers die niet meededen in Dordrecht wordt het een spannende strijd! Een uitgebreidere voorbeschouwing volgt over 1,5 week.
  Namens de organisatie van RBR Tilburg,
  Martijn