Crosstriatleten jagen op EK-medailles op Sardinië

OROSEI (ITA) – Veertien Nederlandse atleten nemen zondag deel aan het EK Crosstriathlon op Sardinië. In Orosei worden de EK-titels verdeeld in de crossdiscipline, die bestaat uit 1500 meter zwemmen, 30 kilometer mountainbiken over een selectief parcours en een crossloop van tien kilometer die deels over het strand gaat.

Maud Golsteyn en Judy van den Berg zijn de bekendste namen bij de vrouwen die namens Nederland starten op het Italiaanse eiland. Verder bestaat de ploeg uit Saskia Elemans, Linda van Vliet, Nienke Oostra, Jip Veelenturf en Lindy van Anrooij. Favorieten voor de titel zijn Elene Erbanova uit Tsjechië, die vorig jaar nog wereldkampioene werd in Kijkduin, Renata Bucher uit Zwitserland en de Duitse Katrina Muller.

De MANNEN ploeg bestaat uit Joost Christiaans, Lars van der Eerden, Tim Dullaart, Rorik Schouten, Mark Hamersma en Jarrich van Woersem. Zij komen onder andere thuisfavorieten Alessio Picco, Leonardo Ballerini en Mattia de Paoli tegen. Picco was vorig jaar tweede op het EK en Paoli is de regerend Italiaans kampioen. Ook de nummers drie en vier van het WK van 2013, de Tsjech Jan Kubiczek en de Belg Jim Thijs zijn van de partij op Sardinië.

Bondscoaches Johan Neevel en Rob Barel zien medaillekansen voor een aantal Nederlandse atleten. ‘Maud Golsteyn werd vorig jaar derde bij de vrouwen elite in Strobl am Wolfgangsee op het EK. Ze is in vorm, dus een medaille behoort weer tot de mogelijkheden. Jarrich van Woersem en Lindy van Anrooij wonnen vorig jaar goud bij de beloften onder 23 jaar en de junioren, dus ook van deze jonge atleten mogen we weer verwachten dat de om de medailles gaan strijden’, aldus Neevel.