Bas Diederen valt uit in Texas

THE WOODLANDS (USA) – In de strijd om de podiumplaatsen deden de Nederlandse triatleten tot dusverre dit drukke sportweekeinde niet mee. De grootste hoop was gevestigd op Bas Diederen, die naar Texas ging om punten te verzamelen voor zijn hernieuwde deelname op Hawaii. ‘s Lands beste triatleet sinds jaren begon voortreffelijk aan de Ironman Texas door constant in de top-vijf te blijven bij het zwemmen en fietsen. Gezien zijn eerdere sterke marathon was de uitgangspositie voor de Limburger riant: zicht op het podium of meer. Helaas kreeg de Team4Talent-triatleet bij het lopen maagklachten. Diederen kon zijn voeding niet onder controle houden en zag zich genoodzaakt na twintig kilometer, inmiddels een paar plaatsen lager lopend, de strijd te staken.

Het Europees kampioenschap Ironman in Frankfurt wordt in juli een belangrijke wedstrijd voor de prof-triatleet uit Susteren. Diederen werd daar vorig jaar derde, zo’n klassering helpt hem wederom aan een startbewijs op Hawaii tussen de pros. De winst in Texas ging naar voormalig Olympisch medaillewinnaar Bevan Docherty. Voor de Nieuw-Zeelander was het zijn tweede Ironman-zege. Kelly Williamson won voor het eerst een Ironman en deed dat meteen in een tijd onder de negen uur.

 UITSLAGEN IRONMAN THE WOODLANDS (USA) 
MANNEN
 
------------------------------
 1 Bevan Docherty NZL 8.09.37
 2 Matthew Russell USA 8.14.53
 3 Justin Daerr USA 8.17.29
 4 Jordan Rapp USA 8.17.58
 5 Chris McDonald AUS 8.22.51
 6 Matt Hanson USA 8.25.51 VROUWEN
 ----------------------------- 
1 Kelly Williamson USA 8.54.42
 2 Julia Gajer GER 9.00.51
 3 Amber Ferreira USA 9.11.48

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Ironman Live