NTB maakt opstelling EK Duathlon bekend

HORST a/d MAAS – Op 13 april vindt in Horst aan de Maas tijdens de Powerman zowel het EK Sprintduathlon als het EK Duathlon Lange Afstand plaats. Armand van der Smissen heeft namens de Nederlandse Triathlon Bond de ploeg bekend gemaakt. De bondscoach kiest veelal voor een jonge ploeg die internationale ervaring op kan doen. Enkele gelouterde topatleten zijn niet beschikbaar.

Omdat Jorik van Egdom (vanwege een internationale triathlon in Portugal) en Stefanie Bouma (vanwege de marathon van Rotterdam) ontbreken, behoren de Nederlanders op voorhand niet tot de medaillekandidaten. Bij de MANNEN is de 22-jarige Juul van de Kruijs de meest ervaren atleet. Van de Kruijs draait al een aantal jaren mee in de internationale duathlonwereld en werd al eens achtste op een EK. Hij wordt vergezeld door Mark Hamersma en Thijs Wiggers. Voor Hamersma is het na het WK in 2012 zijn tweede internationale duathlonevent. Bij de vrouwen is Lizette van der Vegt de meest ervaren atlete. Van der Vegt behaalde twee jaar terug een tiende plaats op het EK Lange Afstand en richt zich de afgelopen jaren met succes meer op de kortere afstanden. Zij wordt vergezeld door een aantal jonge specialistes: Joyce Vrijenhoek, Talisa van der Fluit, Jessica Oosterlo, Lesley Smit en Marina van Dijk. Marieke van der Vegt completeert de ploeg.

De ervaring op topniveau bij de ploeg op de lange afstand zit vooral bij de vrouwen. May Kerstens en Heleen bij de Vaate kennen de internationale duathlon- en triathlonwereld en hebben beiden in het verleden laten zien tot de top te behoren. Ingrid Tempert, Lucie van Genugten, Carla van Rooijen en Sandra de Jonge completeren de vrouwenploeg. De MANNEN zien enkele duatleten met internationale ervaring in actie komen, zoals Gerben Schreurs, Alexander Picard, Raimond van der Boom en Jeroen Veldhuis. Triatleten Evert Scheltinga en Mark Oude Bennink debuteren op de Powerman. Verder bestaat de selectie uit Raimond van der Boom, Peter Res, Waldo van Hemert en Niels Esmeijer.

Bronnen / Links:
Powerman Holland, Horst aan de Maas