Riikka Kelja genaturaliseerd tot Nederlander

Riikka Kelja in actie bij het WK in Kijkduin, aangemoedigd door haar man Bert VreeswijkGORINCHEM - [updated] - De vrouwen krijgen over enkele weken bij het NK cross-duathlon er een geduchte tegenstander bij. Riikka Kelja heeft namelijk onlangs de Nederlandse nationaliteit gekregen. Sinds begin november is de geboren Finse in het bezit van een Nederlands paspoort. Kelja woont al ruim vijftien jaar in Nederland en is getrouwd met voormalig triatleet Bert Vreeswijk.

Afgelopen zomer werd Kelja nog zesde op het WK cross-triathlon in Kijkduin. Toen was zij alle Nederlandse deelneemsters nog te snel af.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

3 reacties

  1. Frank - 25 november 2013:

    Gefeliciteerd Riikka (Riekje volgens de toenmalige speaker van Pijnacker). Wel jammer dat veel cross wedstrijden nu niet meer kunnen pronken met een internationale bezetting. Maar bij de NK’s zitten we niet meer met de genante situatie dat die perfect Nederlands sprekende atlete niet op het podium kon komen.

  2. ronny - 24 november 2013:

    Fins?….

  3. Michiel - 22 november 2013:

    Misschien is het wel leuk, voor de leek, om ook te vertellen welke nationaliteit mevrouw eerst had……