Del Corral wint tweede Ironman in twee weken

Victor Del Corral - IM Arizona 2013TEMPE (USA) – Niet eerder slaagde een triatleet erin om binnen twee weken twee Ironman-wedstrijden te winnen. Victor del Corral de Morales deed het dit weekend wel. Veertien dagen terug stond hij nog met Yvonne van Vlerken op het hoogste treetje van het podium in Panama City, Florida. Zondag was hij opnieuw de snelste, nu 3000 kilometer westelijker in Tempe, Arizona. De Spanjaard dankt zijn zeges aan twee uitermate sterke marathons. In Florida legde hij na de vier kilometer zwemmen en 180 kilometer fietsen de marathon nog af in 2.37, in Arizona bleef hij net boven de 2.40 uur. Del Corral houdt van zware uitdagingen, zo was hij in Embrun en op de Alpe d’Huez-triathlons al een paar keer de beste en pakte hij vorig jaar in de Noordzee en op het strand van Kijkduin de Europese titel crosstriathlon.

In Arizona was zijn grootste uitdager Jordan Rapp, die ook lang aan de leiding fietste en liep, maar uiteindelijk toch geen weerstand kon bieden aan de Barcelonees, die slechts negen minuten langzamer ging dat in Florida. De Deen Petersen-Bach maakte het podium compleet.

Bij de vrouwen was de Duitse Julia Galer verrassend de sterkste. Ze deed na Roth vorig jaar (waar ze derde werd) pas haar tweede hele triathlon. Gajer moest vrijwel de hele race jagen op Meredith Kessler, die voor het derde jaar op rij naast de overwinning greep. Het tweede brons voor Denemarken ging naar Michelle Vesterby. Naast Florida is ook het parcours in Arizona snel: drie vrouwen bleven onder de negen uur. Heleen bij de Vaate, vier jaar terug nog winnares van deze Ironman, kwam als 27e bij de profs uit het water, werkte gestaag aan haar opmars op de fiets maar werd geremd door een klapband. Dat kostte haar veel tijd. Ze werd terug geworpen van een 15e naar een 25e plaats. De mouwen opstropend besloot Bij de Vaate er op de marathon nog eens alles uit te persen. Het resulteerde in een achttiende plaats.

UITSLAGEN 
IRONMAN TEMPE (USA)
MANNEN ------------------------------
 1 Victor del Corral  ESP 8.02.00
 2 Jordan Rapp     USA 8.06.13
 3 Jens Petersen-Bach  DEN 8.07.53
 4 Denis Chrevot    FRA 8.09.04
 5 Pedro Gomes     POR 8.11.42
 6 Trevor Wurtele    CAN 8.12.34
 7 Marc Duelsen     GER 8.14.29
 8 Christian Brader   GER 8.18.44
 9 Matthew Russell   USA 8.19.10
10 Johann Ackermann   GER 8.22.30
VROUWEN -----------------------------
 1 Julia Gajer     GER 8.52.49
 2 Meredith Kessler   USA 8.55.47
 3 Michelle Vesterby  DEN 8.57.24
 4 Sarah Piampiano   USA 9.05.57
 5 Asa Lundstrom    SWE 9.12.20
 6 Eimear Mullan    IRE 9.13.13
 7 Lisa Ribes      USA 9.13.32
 8 Uli Bromme      GER 9.15.00
 9 Beth Shutt      USA 9.15.38
10 Ariane Monticeli   BRA 9.21.53   
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Ironman

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

 1. Armand - 19 november 2013:

  Opvallend zo 2x achter elkaar. Overigens blijkbaar minder bekend dat Del Corral zoals meer toppers op de Lange Afstand afkomstig is uit de duathlonsport en daar zijn eerste successen boekte.