Boterenbrood wint ‘De Zwin’ weer

SLUIS-KNOKKE (BEL) – Na een voor haar enigszins tegenvallende Franse Grand Prix-wedstrijd in Sartrouville waar ze zondag zestiende werd, rouleerde Danne Boterenbrood vandaag weer als vanouds. Voor het tweede jaar op rij won ze de Zwintriathlon, de enige grensoverschrijdende triathlon tussen Nederland en Belgie. Boterenbrood leidde van kop af aan en werd alleen bij het zwemmen nog op de huid gezeten door de Belgische Katrien Verstuyft, die net als vorig jaar tweede werd. Het verschil tussen beide triatletes was iets kleiner dan vorig jaar: een krappe twee minuten. Bij de
MANNEN
loste Pieter Heemeryk de winnaar van vorig jaar Frederik van Lierde af.

Aan de wedstrijd, traditiegetrouw op de eerste woensdag van september, deden 968 triatleten uit tien landen mee. Opmerkelijk – in die zin dat de race in geen enkel circuit meetelt of er titels op het spel staan.

 UITSLAGEN TRIATHLON SLUIS-KNOKKE (Olympische afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Pieter Heemeryk BEL 1.50.19
2 Marten van Riel BEL 1.52.25
3 Marcus Vinicius BRA 1.53.09
4 Stijn Goris BEL 1.53.35
5 Bart Colpaert BEL 1.53.54
6 Hannes Cool BEL 1.54.54
VROUWEN ----------------------------
1 Danne Boterenbrood 2.02.19
2 Katrien Verstuyft BEL 2.04.07
3 Sophie de Groote BEL 2.07.46

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Zwintriathlon Sluis-Knokke