Eerste Brabantse winst in Twentse Triathlon Tour

OLDENZAAL – Door zaterdag tweede te worden op de Hulsbeek triathlon van Oldenzaal mag Gerbert van den Biggelaar zich winnaar noemen van de twaalfde Twentse Triathlon Tour. Het evenement strekt zich uit over vier dagen waarop de ongeveer honderd deelnemers eerst een tijdrit op de fiets afwerken, daarna een aquathlon, vervolgens een duathlon en tenslotte op zaterdag de sprinttriathlon van Oldenzaal, in en rond Het Hulsbeek. De eindtijden worden vervolgens bij elkaar opgeteld.
Na een vierde plaats in de proloog en overwinningen op de aquathlon en duathlon stond de West-Brabander stevig aan kop. Vandaag moest Van den Biggelaar nog wel Mark Oude Bennink voor zich dulden, maar hij deed aan de doordeweekse wedstrijden niet mee. Van den Biggelaar bleef in de eindstand proloogwinnaar Rudi Jansen voor. Op het laatste onderdeel vergrootte de voormalig juniorenkampioen uit Oud Gastel zijn voorsprong nog met twee minuten. Gerben Schreurs, vorig jaar nog winnaar van de Tour, viel net buiten de prijzen.

Bij de vrouwen kwamen Lynn Peters en Chantal Wiggers samen op een derde plaats binnen. De triathlon werd gewonnen door Hellas-triatlete Jony Heerink, drie jaar geleden nog winnares van de TTT maar zij deed nu niet aan de andere onderdelen mee. Heerink klopte nipt de talentvolle Elianne Huitema, die de TTT ook oversloeg. Peters won het eindklassement voor stadgenotes Wiggers en Deborah Wissink.

UITSLAGEN 
TRIATHLON OLDENZAAL
(sprint afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Mark Oude Bennink     52.40
 2 Gerbert van den Biggelaar 52.57
 3 Henk-Jan Dolsma      54.54
 4 Rudi Jansen        55.02
 5 Peter van Grootheest   56.12
 6 Gerben Schreurs      57.06
 7 Casper van Dam      57.35
 8 André Aanstoot      57.43
 9 Han Peter Lucas      58.29
10 Dennis Nijhuis      58.52
VROUWEN ----------------------------
 1 Jony Heerink      1.04.00
 2 Elianne Huitema     1.04.07
 3 Lynn Peters       1.05.58
 3 Chantal Wiggers     1.05.58
 5 Deborah Wissink     1.10.22
 5 Lisanne Wiggers     1.10.22
 7 Aleid Groenewoud    1.10.49
 8 Evelien Engbers     1.11.09
 9 Danique de Ruiter    1.11.52
10 Emelie Papenburg    1.12.08
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Erik Lentfert
- Twentse Triathlon Tour

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.