Triathlon Leiderdorp afgelast wegens wegwerkzaamheden

LEIDERDORP – Met een hoofdsponsor voor de wedstrijd, een goed opgezet sponsorbeleid, een enthousiaste commissie en een bomvolle wedstrijd leken alle ingrediënten aanwezig om dit jaar in en rond ‘De Bloemerd’ een mooie 22e editie van de Leiderdorpse triathlon neer te zetten. Helaas kreeg de organisatie twee weken geleden te horen dat een belangrijk deel van het fietsparcours op de wedstrijddag volledig afgesloten is vanwege wegwerkzaamheden. De wedstrijdcommissie heeft zich vervolgens ingezet om een alternatief fietsparcours te bedenken en hiervoor de nodige vergunningen te verkrijgen. Dit bleek niet zo eenvoudig: het eerste parcours bleek niet veilig genoeg en het tweede parcours te onzeker. Het heeft hen veel moeite gekost om te beslissen dat de triathlon dit jaar niet door te laten gaan omdat ze weten dat het voor veel deelnemers een grote teleurstelling zal zijn. Helaas konden ze uiteindelijk niet anders.

Voor volgend jaar staat de wedstrijd weer gewoon op de planning, en wel voor
10 augustus 2014.

Bronnen / Links:
– Christa Hofstra
Triathlon Leiderdorp