NTB maakt ploeg Wereldspelen / WK duathlon bekend

NIEUWEGEIN – De Wereldspelen vinden eens per vier jaar plaats, net zoals de Olympische Spelen. Tijdens dit evenement strijden niet-Olympische topsporters tegen elkaar op het voor hen belangrijkste evenement in vier jaar. Deze zomer worden de Wereldspelen georganiseerd in de Colombiaanse stad Cali. Duathlon staat daar voor de eerste maal op het programma. Nederland vaardigt zeven atleten af.

Stefanie Bouma is de enige vrouw in het gezelschap, maar zij is wel de belangrijkste Nederlandse medaillekandidaat. De Groningse behaalde inmiddels vier maal een top-tien klassering op een WK, met als beste resultaat een vierde plaats in Gijon in 2011. Bouma bereidde zich de afgelopen maanden, na haar voorjaarsmarathon in Rotterdam, gericht voor op dit evenement.

De
MANNEN
ploeg wordt aangevoerd door de in Perth wonende Nederlander Thomas Bruins. Bruins werd vorig jaar 22e op het WK en won later het open Oceanisch kampioenschap. Bruins wordt tijdens de Wereldspelen geflankeerd door de Brabanders Wim Nieuwkerk en Armand van der Smissen. Verder zijn Caimin Stevens, Gerben Schreurs en Coen de Wit van de partij. De ploeg is daarmee een mix van jong talent en ervaren atleten.

De Wereldspelen duren van 25 juli tot en met
4 augustus. De duatleten komen in actie op 26 juli met de vrouwen; op 27 juli vindt de
MANNEN
wedstrijd plaats. Het evenement tijdens de Wereldspelen telt tevens als WK duathlon voor de elite.

Voor de neosenioren en de junioren vindt het WK Duathlon dit jaar plaats in de Canadese hoofdstad Ottawa. Bondscoach Armand van der Smissen neemt regerend Europees kampioen junioren Jorik van Egdom als speerpunt mee naar het WK. Van Egdom is de enige junior die namens Nederland start en hij moet in staat worden geacht mee te doen om de medailles. Juul van de Kruijs en Erik van der Heijden complementeren de Nederlandse ploeg. Beide Brabanders komen uit bij de neosenioren, die net als de junioren de sprintafstand zullen afleggen in het centrum van Ottawa. Start en finish vinden plaats vlak voor het beroemde Canadian War Museum. Het WK wordt gehouden in het weekend van
10 augustus.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond