Ruud Graman overleden

Ruud GramanALMERE - De voormalig directeur sportief van de Stichting Holland Triathlon is gisteren overleden. Ruim tien jaar lang leidde hij vanuit die functie de organisatie van ‘Almere’, met als hoogtepunt het Wereldkampioenschap Lange Afstand Triathlon in 2008. In 2011 moest hij noodgedwongen deze taak neerleggen als gevolg van de constatering van tumoren in zijn lichaam. Graman heeft vanaf dat moment een continue strijd geleverd, een strijd die hij nu helaas heeft moeten opgeven.

In juni 2011 moest Graman zijn functie binnen de organisatie al neerleggen, nadat bij hem leverkanker was geconstateerd. Toen was de prognose dat hij mogelijk de editie van 2011 niet meer zou halen. Evenwel stond hij in 2011 èn 2012 als enthousiast toeschouwer aan de kant van zijn Holland Triathlon. Nu maakt hij de volgende fase van het evenement helaas net niet meer mee.

Graman was jarenlang actief voor SHT. Vanaf 2001 was hij de back-up van de toenmalige directeur sportief, en sinds 2003 vervulde hij die functie zelf. In die periode werkte hij ook in SHT-verband nauw samen met zijn vrouw Roely, die vanaf 2003 voorzitter van de SHT was. In 2008 kregen zij, bij het afscheid van Roely uit het bestuur van de SHT na het WK, voor hun jarenlange werk de gemeentelijke erepenning van Almere.

Vlak voor de editie 2011, tijdens de presentatie van het eerste Regionaal Topsportcentrum Triathlon in Almere, kreeg Graman ook van de NTB de bronzen erespeld voor zijn bijdrage aan de sport en de Almeerse triathlon in het bijzonder.

Vanuit de organisatie van de Challenge Amsterdam werd gemeld: “Wij zullen Ruud altijd herinneren om zijn tomeloze inzet en toewijding om de triathlon én Almere op de kaart te zetten en we gaan in die geest ook door met de organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam. Namens de gehele organisatie; bestuur, managers en vrijwilligers gaan onze gedachten uit naar Roely en hun kinderen Richard en Michael in deze moeilijke periode. De organisatie beraadt zich om op een passende manier dit Almeerse triathlonicoon te eren.”

Bronnen / Links:
- Challenge Almere-Amsterdam

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.