Nationale sprinttitels op het spel in triathlon Amsterdam Nieuw-West

AMSTERDAM – Komende zondag staan de nationale triathlontitels over de sprintafstand weer op het spel tijdens de triathlon van Amsterdam Nieuw-West. In en rond de Sloterplas vindt de titelstrijd over de kortste triathlonafstand plaats. In afwezigheid van de titelverdedigers Bas Diederen en Sarissa de Vries zijn er geen uitgesproken favorieten. Desalniettemin staat een sterk deelnemersveld aan de start in de hoofdstad, omdat het NK sprinttriathlon onderdeel is van de Lotto Eredivisie Triathlon, de hoogste landelijke teamcompetitie.

Na de openingswedstrijd in Enschede, is de Eredivisie toe aan de tweede race van 2013. Tijdens de eerste wedstrijd, op de campus van de Universiteit Twente, deden de
MANNEN
van Team4Talent waar ze in 2012 mee opgehouden waren. Ze wonnen de openingswedstrijd, voor het sterke team van ZEROD/Squadra Veloce en Challenge TVA. De vrouwen van Hellas versloegen in de openingsrace team GVAV/GSTV Tritanium, waarvan kopvrouwe Danne Boterenbrood in Amsterdam ontbreekt. De vrouwen van Xendurance LD Team, met de vrouwen van de lange afstand, zien nationale toppers Heleen bij de Vaate en Mirjam Weerd in Amsterdam voor het eerst starten. Team TBB zal in Amsterdam uit zijn op revanche, na het mislopen van een podiumplek in Enschede, toen een teveel gereden fietsronde het team terugwierp in het klassement.

Bronnen / Links:
– Triathlon Amsterdam Nieuw-West