Jorik van Egdom wint Flitstriathlon Nijkerk

NIJKERK – Enigszins vreemde eend in de bijt van de wedstrijdkalender is ieder jaar de Flitstriathlon van Nijkerk op de eerste woensdagavond in juni. In plaats van gelijktijdig gaan de deelnemers om de tien seconden te water. Ze werken de drie onderdelen af in ‘tijdrit-vorm’, daarmee is het dus niet op voorhand duidelijk wie de winnaar is. Tijdens de wedstrijd werd echter snel duidelijk dat Jorik van Egdom de ene na de andere concurrent passeerde en met 49.30 minuten een snelle tijd neerzette. Daar kwam verder deze avond niemand meer aan, zodat de Europees duathlonkampioen bij de junioren hier zijn eerste over-all winst boekte. Omar Brons, afgelopen zondag nog winnaar in zijn eigen Almere, werd tweede. Bert Flier deed zijn eerste wedstrijd dit seizoen, hij had de derde snelste eindtijd. Winnares bij de vrouwen werd thuisfavoriet Linda van Bemmel.

 UITSLAGEN TRIATHLON NIJKERK (Achtste triathlon) 
MANNEN

-----------------------------
1 Jorik van Egdom 49.30
2 Omar Brons 50.56
3 Bert Flier 53.24
4 Maikel Zuijderhoudt 53.44
5 Mark Hamersma 54.37
6 Merijn Ellenkamp 55.28
VROUWEN ----------------------------
1 Linda van Bemmel 58.15
2 Esther van Eijk 1.06.06
3 Katja Duurland van Tuijl 1.06.42

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Flitstriathlon Nijkerk