WK triathlon lange afstand wordt een duathlon

BELFORT (FRA) – Het wereldkampioenschap triathlon over (wat de ITU althans noemt) de lange afstand, dat zaterdag gehouden wordt in het Franse plaatsje Belfort, zal geen triathlon zijn. Vanwege de watertemperatuur en de slechte weersverwachtingen is inmiddels besloten de wedstrijd om te zetten in een duathlon. Het zwemmen wordt vervangen door een run van 9,5km.

Jan Roelf Heerssema en Eddy Lamers zijn de Nederlandse vertegenwoordigers op dit WK. Heerssema overtuigde afgelopen jaar met topklasseringen op de NK’s halve en hele triathlon en Lamers draait al jaren op hoog niveau mee. Er zijn geen Nederlandse elite vrouwen afgevaardigd, wel staat er nog een stevig contingent age-groupers aan de start voor Nederland.

Internationaal zijn de ogen met name gericht op Dirk Bockel en Sylvain Sudrie. Titelhouder Chris McCormack komt niet aan de start. Bockel en Sudrie kunnen – nu de wedstrijd een duathlon wordt – wellicht extra druk ontvangen van de Deense Powerman-duatleet Soren Bystrup. Voor de rest is het startveld – op wellicht Terenzo Bozzone en Viktor Zyemtzev na – betrekkelijk weinig imposant.
Bij de vrouwen staat de titelverdediger wel aan de start: Caroline Steffen. Zij zal proberen haar derde wereldtitel te bemachtigen, waarmee zij dan als enige vrouw meer dan twee maal de titel heeft bemachtig de boeken in gaat. Zij krijgt echter tegenstand van Camilla Pedersen, Jody Swallow en Melissa Hauschildt. Maar ook hier zal wederom een andere Deense roet in het eten kunnen gooien: duatlete Susanne Svendsen.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union
Triathlon de Belfort