Nieuwe partners voor Mirjam Weerd

Ook Mirjam Weerd heeft dit jaar een aantal nieuwe partners. De Amersfoortse mag nu ook Endurance Sports Travel, Continental en Conimex/2XU tot haar sponsors rekenen. “Met deze drie partners voeg ik opnieuw kwaliteit toe aan mijn sponsorteam. Ze geven mij de mogelijkheid om met het beste materiaal en met de meeste service mijn wedstrijden te doen.”

Bij de eerste grote wedstrijden van het seizoen weet Mirjam zich gesteund door Endurance Sports Travel. EST verzorgt Ironman-reizen in de VS, Europa, Zuid Amerika en Azië/Australië. Accommodatie, technisch support voor de fiets, parcourkennis en therapie vormen slechts een greep van de extra’s. “Als triatleet reis je de hele wereld over. Het is fijn dat je daarbij gesteund wordt door een partij als Endurance Sports Travel. Het scheelt mij een hoop geregel en gezoek. Endurance Sports Travel zal mij helpen bij de komende Ironmans in Brazilië en Frankfurt.”

Weerd rijdt al jaren op Continental Grand Prix 4000 banden. Voor de wedstrijden gebruikt ze dit jaar de snellere Grand Prix TT banden. “De Grand Prix TT banden zijn speciaal gemaakt voor wedstrijden en ideaal geschikt voor triathlon. Ze hebben profiel aan de zijkant voor grip in de bochten, maar een glad oppervlak voor minder rolweerstand”.

In de Ironman 70.3 van Galveston werd voor Mirjam pijnlijk duidelijk dat de keuze voor een wetsuit belangrijk is. “Ik was gedwongen in een ander wetsuit te zwemmen, omdat die van mij verwisseld was. Dat was geen succes. Ik ben dan ook blij dat de distributeur Benelux van 2XU mij dit jaar van het nieuwste V3 wetsuit wil voorzien. Ik ben begonnen in de V1, heb gezwommen in de V2 en de V3 is daar een waardige opvolger van.” Daarnaast wordt Weerd ook voorzien van 2XU compressiekleding.

Rosiir heeft Weerd de mogelijkheid gegeven om de Osymetric uit te proberen. Deze bijna vierkante kettingbladen moeten meer kracht leveren zonder extra moeite. “Ik heb de kettingbladen voor het eerst in Lanzarote gebruikt. Na die trainingsstage heb ik de bladen op mijn Trek Speedconcept gezet, waar ik Californië en Texas de wedstrijden met de krachtbladen gereden heb.”

Weerds doel dit jaar is zich als pro te kwalificeren voor Hawaii. Met twee keer een vijfde plek in de Ironmans van Arizona en Western Australia is ze bijna op de helft van het benodigde aantal punten. Volgend weekend start ze in de Ironman van Brazilië.
Weerd maakt deel uit het van Davilexteam en mag Trek, ON running, Rudy Project, Xendurance en Zwempakshop.nl tot haar sponsors rekenen.