Spijkerman en Hoogeboom winnen Wintertriathlon Twente

ENSCHEDE – Vorig jaar steeg het kwik tot bijna 20 graden, vandaag was de temperatuur meer conform het evenement. De vijfde wintertriathlon van Enschede speelde zich af bij wind en vrieskou. Echte wintertriatleten zijn daar tegen bestand. Zoals Erik-Jan Spijkerman, vijf jaar terug nog Nederlands kampioen in deze discipline. De Hoornse B-rijder in het marathonpeloton verwees collega-schaatser Teun Sweere naar de tweede plaats. Derde werd veteraan Martin Veenhuizen, de snelste loper in het veld van tachtig deelnemers. Veenhuizen won vorige week nog op en rond de Groninger ijsbaan, op de fiets was Brabander Sweere de beste driekamper. Hij fietste tussen Hengelo en Enschede de juist dertig geworden Spijkerman op een minuut. Die wisselde bij de ijsbaan veel sneller van de wielen naar de gladde ijzers. Sweere verloor daar de wedstrijd, hoewel de rivalen op het ovaal ongeveer hetzelfde tempo aanhielden. Het was voor Spijkerman de tweede zege in de Twentse wintertriathlon.

Roos Hoogeboom prolongeerde haar overwinning. De docente marketing aan de universiteit Maastricht klopte net als vorige week in Groningen de Friese veterane Geke Venema.

Nederlands juniorenkampioenen wintertriathlon werden Hylke van der Meer en schaatstalent Fenne Keulstra.

 UITSLAGEN WINTERTRIATHLON ENSCHEDE (10L - 50F - 20S) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Erik-Jan Spijkerman 2.35.53
 2 Teun Sweere 2.37.10
 3 Martin Veenhuizen 2.40.49
 4 Mart Bruggink 2.44.15
 5 Marco Glastra 2.46.30
 6 Sjoerd Brands 2.48.15 
VROUWEN ----------------------------
1 Roos Hoogeboom 2.58.08
 2 Geke Venema 2.59.51
 3 Carin Ceelaert 3.08.19

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst