Saton Optiek / De Zijl 1eDivisie triathlonteam gelanceerd

Team De Zijl Triathlon

LEIDEN – Tien leden van de triathlonafdeling van zwemvereniging De Zijl Zwemsport uit Leiden binden dit jaar de strijd aan tegen dertig teams in de Apex 1eDivisie triathlon. Per wedstrijd zullen steeds de vier sterkste Leidse triatleten aan de start verschijnen, met maar één doel: promotie afdwingen naar de eredivisie!

Om dit doel te bereiken heeft het team zich verzekerd van een aantal sponsoren. Hoofdsponsor is Saton Optiek. Saton Optiek is al bekend als hoofdsponsor van de halve marathon van Katwijk en zal vanaf dit jaar ook de naamdrager worden van het Leidse team: Saton Optiek – De Zijl triathlon.

Het Leidse team varieert in leeftijd van twintig tot ruim vijftig jaar en bestaat daarmee uit een mix van jong enthousiasme en jarenlange ervaring. Het team bestaat uit Sjoerd Botter, Jeroen Fakkeldij, André Schaap, Hans Bouwmeester, Peter Harteveld, Karim Alders, Jeroen Veldhuis, Pieter Coen Ouwehand en Eddy Pronk.
Schaap verzorgt samen met Harco Schaafsma ook de teamcoaching.

Fakkeldij, motor achter de sponsorwerving: “Wij zijn zeer blij met Saton Optiek als sponsor. Daarbij is Saton Optiek een goede bekende in de sportwereld. Wij zien uit naar een langdurige samenwerking”. Andere sponsoren van het team zijn onder meer SMC Rijnland voor de medische begeleiding en Duursport.nl voor de sportvoeding.

Bronnen / Links:
– Jeroen Fakkeldij
– 1eDivisieteam De Zijl Triathlon