Rob Veerman

Rob Veerman? Wie is dat? De naam Rob Veerman zal alleen bij de leden van de Amsterdamse triathlonvereniging De Dolfijn een belletje doen rinkelen. Meer dan alleen een belletje. Rob Veerman was tot en met verleden jaar een atleet zoals jij en ik besmet met het triathlonvirus en lid van De Dolfijn. Totdat hij in Spanje een lekker mountainbiketochtje zou gaan maken. Rob kon niet vermoeden dat zijn leven tijdens deze training drastisch zou veranderen. Geen dag zou meer hetzelfde zijn en triathlon zou iets gaan worden waar hij alleen nog maar van kon dromen. Tijdens deze training komt hij ernstig ten val en loopt hij een (gedeeltelijke) dwarslaesie op.

Sindsdien is Rob Veerman in Heliomare met een intensieve revalidatie bezig. Dag in dag uit wordt er een mentale triathlon overwonnen. Tergend langzaam lijkt er stapje voor stapje een klein beetje herstel te zijn. Ondersteund door alle leden van De Dolfijn die als een blok achter hun clubgenoot zijn gaan staan en hem en zijn vrouw Yvon op alle mogelijke manieren hebben geholpen en nog steeds helpen. Het heeft de club meer bij elkaar gebracht en plotseling bleek triathlon helemaal geen individuele sport te zijn.

Er is een DVD, De Langste Adem, geproduceerd door De Dolfijn om Rob verder te ondersteunen. Want het gaat gezien de omstandigheden goed met Rob. Hij kan zich inmiddels in een rolstoel enigzins zelfstandig bewegen en hij heeft in het revalidatiebad al een soort loopbeweging gemaakt.

Niettemin zijn de vooruitzichten beperkt en zal de rolstoel waarschijnlijk een blijvend deel van zijn bestaan gaan uitmaken. Toch zijn er kleine momenten van geluk voor Rob en zijn vrouw Yvon. Zoals het moment dat hij dit voorjaar weer terug mag naar zijn eigen huis.

Maar Rob was een triathleet, een bijter, een vechter. Voor Rob is de eerste uitdaging een normaal leven. Maar Rob is een triathleet. De vanzelfsprekendheid van lekker zwemmen, fietsen of lopen is er niet meer. Nee, zijn vooruizicht zal zijn zwemmen, dan de ‘fiets’ rolstoel in en daarna de ‘gewone’ rolstoel voor het marathononderdeel. Rob blijft een triathleet.

Om alle kosten te financieren staat onder andere de Argon18 van Rob op e-Bay. Daar kan opgeboden worden via deze link:
http://ebay.de/itm/181084524399?ssPageName=STRK:MESELX:IT
<http://ebay.de/itm/181084524399?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984

Maar dat gaat niet genoeg zijn om alle kosten te dekken. Triathlon is dure sport, maar die speciale sportrolstoelen zijn pas echt kostbaar. Daar kun je wel een aantal P5- jes voor kopen. Stichting Triathlonpromotie Amsterdam heeft een rekeningnummer waar giften voor Rob op gestort kunnen worden. Dit rekeningnummer is giro 127246, niets moet en alles mag. Ik hoop dat mijn eerste gift de stap naar een sportrolstoel dichterbij brengt. Rob is te volgens via zijn FB pagina

Namens alle leden van De Dolfijn: bedankt!

Toen Ivar Brinkman, lid van De Dolfijn en vriend van Rob, mij dit verhaal vertelde schoot door mijn gedachten hoe vanzelfsprekend wij het vinden dat je elke dag kunt zwemmen, fietsen en lopen. Maar meteen ook dat het in één fatale seconde zomaar voorbij kan zijn en dat je leven er dan compleet anders uit komt te zien. Ik hoop dat Rob verder een voorspoedig herstel zal hebben en dat we hem snel, in welke hoedanigheid dan ook, bij een triathlon kunnen begroeten.