Powerman krijgt wedstrijd in Engeland

SHERBORNE – Het mondiale Powerman-circuit, waarvan ook de wedstrijd in ons eigen Horst aan de Maas deel uitmaakt, breidt dit seizoen uit met een wedstrijd in Engeland. In Sherborne, in het graafschap Dorset, zal de wedstrijd op 11 augustus plaatsvinden. Naast de gebruikelijke Powerman-afstanden (10-60-10) zal er ook een wedstrijd over de lange afstand (10-120-20, redelijk vergelijkbaar met de afstanden in Zofingen) gehouden worden. De finish is in het centrum van Sherborne.

Sherborne is niet onbekend met de sport. Een aantal jaren geleden was het stadje ook al gastheer van Ironman UK, voordat die wedstrijd verhuisde naar Bolton. De Race Director van toentertijd, Richard Wallace, is ook nu de organisator van de nieuwe Powerman-wedstrijd.

John Raadschelders, de voorman van de International Powerman Association, is blij met de nieuwe uitbreiding: “Ik ben onder de indruk van de schoonheid, de trots en de drive van Sherborne. De organisatoren zijn ervaren en ik ben er van overtuigd dat dit een van de beste wedstrijden in het Powerman-circuit gaat worden.”

De website zal binnenkort gelanceerd worden.

Bronnen / Links:
– John Raadschelders
Powerman UK, Sherborne

Gerelateerde berichten:

  • 26-03-2013: Powermancircuit terug op Amerikaanse bodem