Eerste seizoenswinst voor Mirjam Weerd

SAN DIEGO (USA) – In de aanloop naar haar eerste Ironman 70.3, die haar weer een stap dichterbij deelname aan Hawaii moet brengen, nam Mirjam Weerd zondag aan de Amerikaanse westkust deel aan de Superseal Coronada Island triathlon, een wedstrijd over de Olympische afstand. Ze won de wedstrijd met een minuut voorsprong op de wereldkampioene crosstriathlon Lesley Paterson, die komende zomer in Kijkduin haar titel komt verdedigen. De wedstrijd bij de MANNEN werd gewonnen door de Amerikaan Pedersen.

Weerd kwam kort na de eerste MANNEN uit het water samen met Paterson. De Britse wisselde sneller en bestormde als eerste het vlakke fietsparcours. Weerd kon echter voor het eerste keerpunt al de leiding overnemen en breidde haar voorsprong uit tot maar liefst 4,5 minuut. Op het lopen moest ze wel het gas erop houden. De snelle Britse die al enige tijd woonachtig is in San Diego pakte maar liefst ruim 3 minuten terug op de afsluitende 10 km. Toch was de snelle fietstijd voldoende om de leiding te behouden en de winst te pakken.

Weerd is na een trainingskamp op Lanzarote afgereisd naar Amerika voor de eerste belangrijke race in Oceanside over twee weken. Daar komt ze Paterson opnieuw tegen.

 UITSLAGEN TRIATHLON SAN DIEGO (USA) (Olympische afstand) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Jason Pedersen USA 1.55.11
 2 Jose Jeuland FRA 1.55.32
 3 Keith Busko USA 1.55.32 
VROUWEN ----------------------------
1 Mirjam Weerd 2.06.11
 2 Lesley Paterson GBR 2.07.11
 3 Colleen O’Connor USA 2.11.25

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
– Mirjam Weerd