Christiaans en De Jong tweede in Nisramont

NISRAMONT (BEL) – Joost Christiaans en Arie de Jong hebben in de Team Grand Raid Nisramont de Nederlandse eer hoog gehouden. Ze werden tweede achter twee andere cross-specialisten: Wouter Van Der Mast en Yeray Luxem. Luxem en Van Der Mast werden vooraf al als absolute topfavoriet aangeduid en maakten die rol meer dan waar. Het winterse weer zorgde voor een zware editie. Op zaterdag lag er nog een mooie sneeuwdeken over het landschap als feeëriek decor voor de team trail, maar op zondag zorgde de invallende dooi voor veel modder. De lage temperaturen hadden organisator Sport-Events al genoopt tot het bijstellen van het programma. Het kajakken in de barrage van Nisramont moest namelijk worden geschrapt, omdat het ijslaagje op het water het peddelen onmogelijk maakte.

Door het wegvallen van het kayak-onderdeel begonnen de ruim 130 teams op zaterdag met een trail run van 8km. Van Der Mast en Luxem namen meteen een snelle start en wisselden naar het mountainbike-onderdeel met ruim twee minuten. Tijdens de 25 km mountainbiken bouwden ze hun voorsprong verder uit om de leidersplaats tijdens de afsluitende run & bike niet meer af te staan. Christiaans en De Jong kwamen nog aardig terug in de slotfase, maar konden het leidende duo niet meer bedreigen.

De Grand Raid Nisramont kende inmiddels zijn derde editie, en iedere editie was Van Der Mast de snelste. In de eerste twee jaar vormde Van Der Mast samen met Bart Schrooyen een team. Laatstgenoemde blesseerde zich echter vorig jaar tijdens de trail run, waarna Van Der Mast de wedstrijd buiten mededinging solo afmaakte en als eerste over de meet kwam. Omdat echter niet het volledige team finishte, ging toen de winst naar Rob Barel en Machiel Ittmann.

Bronnen / Links:
3athlon.be