Rob Noordzij gekozen in ITU Paratriathlon Committee

AUCKLAND (NZL) – In het jaarlijkse ITU-congres, dat altijd in het kielzog van het WK plaatsvindt, is dinsdag Rob Noordzij gekozen in de Paratriathlon Committee van de ITU. Een unieke situatie dat een Nederlander participeert een een ITU-orgaan; nog niet eerder waren Nederlanders op dit niveau actief. Sander Verheuvel, de voorzitter van de Werkgroep Wedstrijdofficials van de NTB, was voorgedragen voor de Technical Committee maar werd helaas niet gekozen. Wel bemachtigde de Belg Dirk Bogaert daar een plekje in. Bogaert was dit jaar onder andere als Technical Delegate actief rond de ETU-cupwedstrijd in Holten. De Belgische topsportcoördinator Reinout van Schuylenbergh was voorgedragen voor het Coaches Committee, maar werd ook niet verkozen.

Noordzij was zelf in Auckland aanwezig, als deelnemer in de paratriathlon. Daarin was hij wat minder succesvol; hij eindigde als voorlaatste in zijn categorie, TRI-4. Dat was ook het lot voor Reitze Bok in categorie TRI-5.

In de age-groups was er nog een opvallende winnaar bij de MANNEN 55-59, namelijk onze eigen bondscoach John Hellemans. Hij won de titel echter voor Nieuw-Zeeland. Een opvallend detail: hij won zijn titel op exact hetzelfde fietsparcours als waar hij in 1983 zijn allereerste triathlon deed.

In de bestuursverkiezingen zijn Marisol Casado en Loreen Barnett allebei herkozen als voorzitter respectievelijk algemeen secretaris. De ITU is daarmee nog steeds de enige internationale Olympische sportbond met twee vrouwen aan het hoofd. Ook de drie zittende vice-voorzitters – de Mexicaan Antonio Alvarez, de Australiër Bill Walker en de Britse Sarah Springman – zijn herkozen voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Bronnen / Links:
– Rembert Groenman
International Triathlon Union