Kienle en Cave pakken Ironman 70.3 wereldtitels

HENDERSON (USA) – De opvolger van Craig Alexander komt uit Duitsland. Zondag veroverde Sebastian Kienle de Ironman 70.3 wereldtitel in en rond Lake Las Vegas. Alexander werd nog wel tweede. Bij de vrouwen ging de winst naar Leanda Cave, die daarmee na eerder brons en zilver nu ook goud pakte op dit officieuze wereldkampioenschap.

‘Crowie’ begon goed aan de wedstrijd en kwam zo’n halve minuut na de snelsten uit het water. Al snel wist hij zich naar de kop toe te fietsen. Kienle, die tweeëneenhalve minuut later uit het water kwam, fietste zich hard naar voren, over Alexander heen, om zich vervolgens met bijna drie minuten voorsprong aan de halve marathon te zetten. Deze marge bleek voldoende voor de winst en voor een nieuw parcoursrecord; Alexander wist nog wel zijn achterstand aardig te verkleinen, maar niet genoeg.

Bij de vrouwen domineerden de Britten. Jodie Swallow zette de snelste zwemtijd neer en fietste nog ruim een uur aan kop, waarna Cave haar afloste, om vervolgens met twee minuten marge op Heather Jackson aan het lopen te beginnen. Titelverdedigster Melissa Hauschildt (vorig jaar nog Rollison) wisselde weer twee minuten daarachter als derde, maar kon haar beste troef niet uitspelen. Wel Kelly Williamson, die op het looponderdeel hard naar voren stoomde. Het bracht haar naar plaats twee, op uiteindelijk anderhalve minuut van Cave. Yvonne van Vlerken finishte in Henderson op plaats twaalf.

 UITSLAGEN IRONMAN 70.3 HENDERSON (USA) 
MANNEN

-----------------------------
1 Sebastian Kienle GER 3:54:35
2 Craig Alexander AUS 3:55:36
3 Bevan Docherty NZL 3:56:25
4 Tim O'Donnell USA 3:56:35
5 Andy Potts USA 3:56:54
6 Bart Aernouts BEL
VROUWEN ----------------------------
1 Leanda Cave GBR 4:28:05
2 Kelly Williamson USA 4:29:24
3 Heather Jackson USA 4:32:32
4 Melissa Hauschildt AUS 4:35:13
5 Joanna Lawn NZL 4:36:08

Bronnen / Links:
Ironman Live