Austerlitz maakt zich op voor de eerste Pyramide duathlon

AUSTERLITZ – Komend weekend staat er slechts één Nederlandse wedstrijd op de kalender, en wel de eerste editie van de Pyramide duathlon van Austerlitz. De wedstrijd, georganiseerd door triathlonvereniging ‘De Schieter’ uit Soest, staat in de startblokken. Op de parcoursverkenning van zaterdag kwamen ruim twintig belangstellenden af, en op de wedstrijddag zullen ruim 150 atleten de uitdaging aan gaan in twee series.

De unieke locatie en entourage en een uitdagend parcors hebben veel atleten kennelijk doen besluiten deze eerste editie te gaan proeven. Zo staan onder andere Tri-Ambla winnaar Rob Barel en Nederlands kampioen Evert Scheltinga aan de start, maar heeft ook good old Chris van Trigt de schoenen uit de wilgen gehaald voor deze race.

De lange afstand is op een paar plaatsen na vol, voor de eerste editie boven de verwachting van de organisatie.
Voor de korte afstand is inschrijven op de dag zelf nog mogelijk, alsmede voor de laatste paar plaatsen op de lange afstand.

Bronnen / Links:
– Jan Stehouwer
– Pyramide duathlon Austerlitz