Plannen voor binnenhalen Ironman 70.3 Naarden een jaar uitgesteld

NAARDEN - De plannen om een Ironman 70.3 wedstrijd naar Naarden te halen, zijn voorlopig met een jaar uitgesteld. De bedoeling was om deze wedstrijd in augustus 2013 te realiseren, maar tot op heden is het de initiatiefnemers nog onvoldoende gelukt de financiering daarvoor rond te krijgen. Omdat het om een zeer ambitieus plan gaat en men zonder nu al meteen te gaan beknibbelen wil vasthouden aan het neerzetten van een internationale topwedstrijd, heeft de organisatie besloten zichzelf nog een jaar meer de tijd te geven om de benodigde financiering voor elkaar te krijgen. Ze voorzien nu om de wedstrijd in augustus 2014 te houden.
“Het wordt óf een topwedstrijd, óf geen wedstrijd”, aldus Richard de Boer.

Voor de toekomst spreekt de organisatie van nu af aan over het ‘Ironman 70.3 Amsterdam-Naarden initiatief’. Door de wedstrijd te verbinden aan de Metropoolregio Amsterdam omdat het hele parcours in die regio ligt, verwacht de organisatie dat het vinden van sponsors wordt vereenvoudigd en de wedstrijd aansprekender zal zijn voor buitenlandse atleten.
Daarnaast zal het voor de World Triathlon Corporation, de eigenaren van het Ironmanlabel interessanter zijn, aangezien ze op die manier een Europese hoofdstad kunnen toevoegen aan het programma van Europese Ironmans.

Komende maand wordt het initiatief ondergebracht in de Stichting Toptriathlon Nederland. De organisatoren benadrukken dat er op dit moment nog geen contract met Ironman is en daarom uitermate terughoudend moet zijn met het gebruik van de merknamen van Ironman.

In het najaar van 2011 is het initiatief genomen om een wedstrijd onder het Ironman 70.3 label in en rond Naarden binnen te halen. Onlangs is daar ook nog met succes een test van het beoogde zwem- en loopparcours gehouden. Hoewel de aankondiging daarvan vrijwel alleen via social media is verlopen, kwamen er toch bijna 100 atleten opdagen. De test heeft de initiatiefnemers geleerd dat het parcours geschikt is en naar hun mening zelfs meer dan 2000 atleten kan herbergen.

Bronnen / Links:
- Richard de Boer
- Facebook pagina IM70.3 Amsterdam-Naarden initiatief

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. Maarten van Kooij - 8 augustus 2012:

    ‘De organisatoren benadrukken dat er op dit moment nog geen contract met Ironman is en daarom uitermate terughoudend moet zijn met het gebruik van de merknamen van Ironman.’

    Dat lijkt aardig te lukken met zo’n werknaam.