Almere overschrijdt weer de duizend deelnemers

ALMERE – Maar liefst meer dan duizend atleten hebben zich inmiddels ingeschreven voor één van de afstanden tijdens de Holland Triathlon, die in 2012 voor de dertigste keer in Almere wordt gehouden. Het is daarmee het grootste deelnemersveld sinds het WK in 2008. Voor de lange afstand op zaterdag
8 september gaat de teller op dit moment al richting de 300 aanmeldingen. De introductie van de halve triathlon bleek een schot in de roos: daar is het startvak de 300 atleten reeds ruim gepasseerd. Almere mag zich met recht triathlonstad noemen, want op de halve en hele samen starten meer dan 85 Almeerders.
Daags voor de hele en de halve, op de vrijdagmiddag, starten ook ruim 350 scholieren bij de scholentriathlon. En ‘s avonds komen vervolgens de deelnemers aan de Team Relay (de finalewedstrijd van de Eredivisie Triathlon) aan de beurt. Ook dat belooft een goed bezette en spannende wedstrijd te worden.

De Stichting Holland Triathlon is erg tevreden met het grote aantal voorinschrijvingen, want dit betekent een flink deelnemersveld bij de jubileumeditie van de Almere Holland Triathlon. De laatste inschrijfweek heeft de organisatie meer dan 200 aanmeldingen mogen ontvangen. Vanwege dit succes heeft de organisatie besloten de voorinschrijving met een week te verlengen, tot 12 augustus.

Het zesde lustrum van de Holland Triathlon kan rekenen op een mooi deelnemersveld. Bij de heren verschijnt Dirk Wijnalda aan de start om zijn titel te verdedigen. Ook de nummers twee en drie van vorig jaar, Roeland Smits en Remy Vasseur, zullen de de strijd opnieuw aangaan om het Nederlands Kampioenschap op de lange afstand. Onder de favorieten verder Guido Kwakkel, Edo van der Meer, Diederik Scheltinga, Jan-Roelf Heerssema en Carlo Pullens, die in 2011 als tweede Nederlander finishte op Hawaii. Zij krijgen concurrentie van de Almeerse toppers Thomas Naasz (vorig jaar nog vierde), Martijn Boot (dit jaar derde in Stein) en Merijn Schuurman. Bij de dames zal Irene Kinnegim proberen een derde maal Almere te winnen, zij deed dat eerder in 2009 en 2010. Ook Carla van Rooijen en Corine Nelen en gelden als favoriet voor het eremetaal.
Onder de favorieten op de halve onder anderen Cesar Beilo, Gerbert van de Biggelaar en Tjardo Visser.

Bronnen / Links:
Holland Triathlon, Almere