Nederlandse ploeg met vier atleten naar Zofingen

NIEUWEGEIN – Bondscoach Armand van der Smissen heeft de Nederlandse ploeg bekend gemaakt die zal deelnemen aan het WK duathlon lange afstand in het Zwitserse Zofingen. May Kerstens is de voornaamste troef voor Nederland bij de Powermanwedstrijd op
2 september. Vorig jaar debuteerde ze met een vierde plaats en dit jaar heeft de Utrechtse zich ten doel gesteld deze klassering te verbeteren en daarmee op het podium van het WK te komen. Kerstens wordt bij de vrouwen vergezeld door Tineke van den Berg. Van den Berg was tot dit voorjaar een onbeschreven blad in de triathlon- en duathlonwereld. Ze veroverde brons bij het NK cross duathlon in maart, werd vervolgens tiende bij het EK duathlon lange afstand in Horst en won in voorbereiding op Zofingen ondermeer de triathlons van La Roche in België en Stein. De Rotterdamse is liefhebber van zware parcoursen.

De
MANNEN
ploeg wordt aangevoerd door Wim Nieuwkerk. Nieuwkerk specialiseerde zich jarenlang op de korte afstand, behaalde hierop in 2004 zilver op het EK en debuteert nu in Zofingen. Hij geldt als een outsider voor een topklassering. De ploeg wordt gecompleteerd door Raimond van der Boom. De routinier uit Assen nam al meerdere malen deel in Zofingen en verbetert zich hier ieder jaar. Vorig jaar werd hij 22e, hij rekent nu op een plaats in de top-twintig.

Bronnen / Links:
Powerman duathlon Zofingen