Rachel Klamer in middenmoot bij WTS Triathlon Hamburg

HAMBURG (GER) – De laatste World Triathlon Series wedstrijd voorafgaand aan de Olympische Spelen in Hamburg is dit weekeinde een prooi geworden voor Richard Murray en Erin Densham. Voor de Zuid-Afrikaan was het zijn eerste winst in de WTS. Hij versloeg in de eindsprint Javier Gomez. Steffen Justus pakte met een snel looponderdeel voor eigen publiek het brons.
Gomez was nog wel als snelste uit het water, maar werd door het gros van het veld al kort op de hielen gezeten. Vanuit de grote kopgroep die in de tweede ronde gevormd werd, wisten vier
MANNEN
weg te springen en te blijven. Met zo’n 24 seconden voorsprong doken zij de wissel in, maar halverwege de eerste loopronde waren zij al ingerekend door Justus, Gomez en Murray. Daarna werd snel duidelijk dat het aan de finish tussen de twee laatstgenoemden zou gaan.

Bij de vrouwen liep Densham Emma Moffatt en Sarah Groff eruit. Rachel Klamer kwam als tweede uit het water en verzette ook veel kopwerk. Ze kwam voorin de grote groep vrouwen van de fiets, maar liep in Hamburg niet op haar best – deels gepland, deels ook door steken in de zij. Ze eindigde uiteindelijk als 21e, op 1:46 van de winnares.
Klamer, bekend om haar sterke looponderdeel, had vooraf met haar coach bepaald niet vol te gaan, echter ook speelde haar steken in haar zij parten. Coach John Hellemans desgevraagd: “Deels vooropgezet, deels noodzaak, maar zeer tevreden over Rachel haar zwemmen en fietsen”.

 UITSLAGEN ITU WTS TRIATHLON HAMBURG (GER) (Sprint afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Richard Murray RSA 51:48
2 Javier Gomez ESP 51:53
3 Steffen Justus GER 51:59
4 Sven Riederer SUI 52:04
5 Maik Petzold GER 52:05
6 Brad Kahlefeldt AUS 52:05
7 Reinaldo Colucci BRA 52:05
8 William Clarke GBR 52:07
9 Alexander Bryukhankov RUS 52:09
10 Jan Frodeno GER 52:09
VROUWEN ----------------------------
1 Erin Densham AUS 56:07
2 Emma Moffatt AUS 56:19
3 Sarah Groff USA 56:21
4 Anne Haug GER 56:35
5 Kate Robert RSA 56:40
6 Agnieszka Jerzyk POL 56:49
7 Ashleigh Gentle AUS 56:53
8 Kate McIlroy NZL 56:56
9 Ainhoa Murua ESP 57:01
10 Annamaria Mazzetti ITA 57:03

Bronnen / Links:
– Ruud de Haan, NTB-Persdienst
International Triathlon Union