Diederik Scheltinga en Cora Vlot winnen in Didam

Diederik Scheltinga en Eimert Venderbosch na de finish (foto: Richard Peelen)

Diederik Scheltinga en Eimert Venderbosch na de finish (foto: Richard Peelen)

DIDAM – De Innotec triathlon van Didam is zaterdag gewonnen door Diederik Scheltinga en Cora Vlot. Daar waar Scheltinga de wedstrijd vanaf de start controleerde, kon Vlot pas tijdens het lopen echt toeslaan.

Tijdens het zwemmen ontstond er een kopgroep met daarin alle favorieten. Peter van Grootheest verliet als eerste het water van de Nevelhorst. Scheltinga zat als eerste op de fiets, direct gevolgd door de plaatselijke favoriet Eimert Venderbosch, met in zijn spoor Eddy Lamers. Mede door een matige wissel kon Jan-Roelf Heerssema de sprong naar de kop van de wedstrijd niet meer maken. Ook Marcel Gierman en René Poppe konden na het voor hen altijd lastige zwemmen de aansluiting niet meer maken. Venderbosch kwam als eerste de tweede wissel binnen, maar het was Scheltinga die door een snelle wissel (zoals gebruikelijk) als eerste weg was bij het lopen. Hij werd op de voet gevolgd door Venderbosch en Lamers. De Huissenaar wist in de eerste ronde meteen een gat te slaan en dit vast te houden tot aan de finish. Venderbosch en Lamers bleven lang bij elkaar maar bij het ingaan van de derde loopronde ontstond er een klein gaatje die Venderbosch verder wist uit te bouwen.

Bij de dames was Corine Nelen veruit de snelste zwemster. Vlot moest hier anderhalve minuut toegeven, op haar beurt weer op ruime afstand gevolgd door Diana Gorter. Tijdens het fietsen wist Nelen haar voorsprong te behouden. Carla van Rooijen maakte tijdens het fietsen een opmars en begon met een achterstand van 3.30 minuut aan het afsluitende looponderdeel. Bij het lopen liet Vlot zien nog steeds dit nog steeds uitstekend te kunnen. Zij rukte op naar de koppositie. Van Rooijen wist door te stomen naar plaats twee. Gorter wist Nelen uiteindelijk van het podium af te houden.

Op de kwart triathlon was Erwin Delisse te sterk voor Arnoud van Garderen en Sjoerd Hermsen. Brigit Landewe won er bij de vrouwen. Op de achtste ging de winst naar Ynze Keulstra en Sione Jongstra, die als derde overall finishte.

 UITSLAGEN TRIATHLON DIDAM (midden afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Diederik Scheltinga 3:43:12
2 Eimert Venderbosch 3:44:00 M40
3 Eddy Lamers 3:45:07
4 Jan-Roelf Heerssema 3:46:48
5 René Poppe 3:49:58 M40
6 Marcel Gierman 3:50:29
7 Wardie van Wouw 3:51:42
8 Peter Vocking 3:56:57 M40
9 Bart In 't Velt 3:57:56
10 Kor Broers 3:58:20 M40
VROUWEN ----------------------------
1 Cora Vlot 4:13:07 V40
2 Carla van Rooijen 4:15:12
3 Diana Gorter 4:15:26 V40
4 Corine Nelen 4:18:33
5 Dorothé Vrieze 4:37:45 V40
6 Geke Venema 4:37:50 V40
7 Marian van Hilst 4:38:31 V40
8 Martine van Aalst 4:41:47
9 Mariska Visser 4:44:53
10 Maryvonne van den Berg 5:09:45

Bronnen / Links:
– Dreeuwes Dijkstra
Innotec triathlon Didam