Rachel Klamer heerst in Holten

HOLTEN – Rachel Klamer is – net als vorig jaar – winnares geworden van de Premium Cup Triathlon in Holten. In totaal deden maar liefst 47 vrouwen mee, 21 meer dan vorig jaar. De Russinnen Evgenia Sukhoruchenkova en Irina Abysova beroofden Sarissa de Vries van een eigenlijk welverdiende podiumplek. Bij de MANNEN ging de winst naar de Duitser Gregor Buchholz.

Klamer toonde zich tevreden: “Natuurlijk hoopte ik net als vorig jaar weer eerste te worden. Het was een ontzettend mooie wedstrijd, de sfeer is geweldig. Jammer dat Sarissa net niet op het podium is beland. Het eerste deel van de wedstrijd hebben we veel aan elkaar gehad. We trainen altijd samen en voelen elkaar dus heel goed aan”.

Klamer kwam samen met De Vries na 750 meter als eerste uit het water, met Abysova op enkele tientallen meters. Deze voorsprong wisten ze te behouden bij de tweede zwemronde. Tijdens het fietsonderdeel breidden de Nederlandse dames hun voorsprong verder uit. De achtervolgende ploeg van zo’n twintig personen kreeg de jacht op het leidende duo niet georganiseerd, als gevolg waarvan Klamer en De Vries iedere ronde steeds verder uitliepen. Met ruim twee minuten marge konden zij beginnen aan het lopen. Het looponderdeel ging Klamer zoals gewoonlijk goed af. Ze liep al snel uit op De Vries en bouwde haar voorsprong steeds verder uit. Een mooi resultaat zo vlak voor de Olympische Spelen, waar ze op 4 augustus aan de start staat. De Vries zakte tijdens het looponderdeel terug naar de vierde plaats, maar niettemin een fantastische prestatie van deze Nederlandse dame.

Bij de MANNEN liet Buchholz Thomas Bishop en Uxio Abuin Ares achter zich. Marco van der Stel wist als eerste Nederlander de finish te bereiken op een tiende plaats.Met het zwemmen lag de Duitser nog niet aan kop, maar daarna wist hij zijn achterstand goed weg te werken. “Ik vind de Triathlon Holten een erg mooie wedstrijd. De organisatie is erg goed.” Voor Van der Stel was het de tweede keer dat hij meedeed in Holten.

Bij de Gasunie Junior Cup ging de winst naar de Zuid-Afrikaan Wian Sullwald, na een derde plaats vorig jaar. Eerste vrouw was Ivana Kuriacková uit Tsjechië. Maya Kingma presteerde ook bijzonder goed met een achtste plaats. De OD-wedstrijd was een prooi voor de toppers uit de nabije omgeving, Holtenaar Rob Steegink en bij de vrouwen Monique Kroeze uit het buurdorp Rijssen.

Tijdens de triathlon werd voormalig bestuurslid van de Stichting Triathlon Holten Henk Beltman nog in het bijzonder in het volop aanwezige zonnetje gezet: hij werd gedecoreerd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet.

 UITSLAGEN TRIATHLON HOLTEN (Olympische afstand) 
MANNEN
 
------------------------------
-- 1 Gregor Buchholz GER 1.46.37
 2 Thomas Bishop GBR 1.46.44
 3 Uxio Abuin Ares ESP 1.47.02
 4 Ivan Kalashnikov RUS 1.47.37
5 Ryan Fisher AUS 1.48.10
6 Nick Kastelein AUS 1.48.54
7 Justus Nieschlag GER 1.49.12
8 Henri Schoeman RSA 1.49.23
9 Ben Kanute USA 1.49.32
10 Marco van der Stel 1.49.47 VROUWEN ------------------------------ - 1 Rachel Klamer 2.00.29 2 Evgenia Sukhoruchenkova RUS 2.02.09 3 Irina Abysova RUS 2.02.17 4 Sarissa de Vries 2.02.31
5 Gillian Sanders RSA 2.03.19
6 Olga Zausaylova RUS 2.03.46
7 Courtney Gilfillan AUS 2.04.05
8 Vicky Van der Merwe RSA 2.04.53
9 Sofie Hooghe BEL 2.05.32
10 Maria Ortega ESP 2.06.05

Bronnen / Links:
Triathlon Holten