Stein gastheer voor derde wedstrijd Lotto Eredivisie Triathlon

STEIN – Aanstaande zaterdag gaat de Nederlandse triathlontop naar het Limburgse Stein, voor de derde race uit de Lotto Eredivisie Triathlon. De verschillen in de tussenstand na twee races zijn klein, dus koplopers Jong Oranje (vrouwen) en Team4Talent (
MANNEN
) moeten vol aan de bak om de leiding in de eredivisie te behouden. De wedstrijd in Stein is een stayersprint, net als afgelopen weekend in Groningen.

Bij de
MANNEN
kan Team4Talent geen beroep doen op kopman Bas Diederen, die een dag later favoriet is voor de zege in de halve triathlon van de Dutch Mountains Challenge, ook in Stein. Hij wordt vervangen door juniorenkampioen Jorik van Egdom, die in Groningen al liet zien het niveau bij de senioren goed aan te kunnen. Ook ProTriathlon kan niet in haar sterkste opstelling starten, maar met oud-Olympiër Eric van der Linden als stand-in lijkt de tweede plek in het klassement niet direct in gevaar te komen. Bij de andere teams in de top van het klassement zijn ook enkele wijzigingen voorzien in de opstellingen ten opzichte van de race in Groningen. Team4Talent heeft dus weliswaar op dit moment de beste papieren voor de eindzege in handen, maar de andere teams liggen nadrukkelijk op de loer.

Triathlon Club Twente zal in Stein van start gaan met Andries Koers, die al twee maal de snelste van het team was in Enschede en Groningen. Daarnaast staat voormalig Nederlands kampioen Guido Gosselink. Gosselink, tegenwoordig voorzitter en trainer bij TC Twente, keert dan terug in de plaats waar hij in 2003 zijn eerste nationale titel veroverde. Jetse Scholma en Willem Schreurs complementeren het team, waarmee TCT de vijfde plaats in de tussenstand zal proberen te verbeteren.

Jong Oranje nam bij de vrouwen tijdens de tweede race van de Lotto Eredivisie Triathlon de koppositie over van ProTriathlon. De talentengroep presteerde sterk en maakte daarnaast optimaal gebruik van het uitvallen van enkele atletes bij de concurrent. De Hellasvrouwen uit Utrecht blijven dicht in het spoor van de nieuwe koploopsters en ook de beide Groningse verenigingen GSTV Tritanium en GVAV kunnen bij een goed resultaat zaterdag de leiding in het klassement overnemen. ProTriathlon en Goossens Raceshop Velp TV Arnhem volgen kort daarachter en houden ook zicht op de eredivisietitel.

De race begint zaterdag om 18.30 uur in de haven van Stein. Hoofdsponsor TV Limburg zal uiteraard bij het evenement aanwezig zijn en er worden opnamen gemaakt door TriathlonTV, zoals bij alle eredivisiewedstrijden. De sponsoren van de Lotto Eredivisie Triathlon zijn ook weer aanwezig. Matong Sportswear en Xendurance zijn met hun stands op het finishterrein en zij presenteren zich met hun producten en enkele aantrekkelijke aanbiedingen.

Bronnen / Links:
Eredivisie Triathlon
TVL Triathlon Stein
– Guido Gosselink