Nationale triathlontop zondag aan de start van NK Sprint

GRONINGEN – Het NK Sprint belooft zondag in Groningen een spannende strijd te worden tussen de nationale triathlontoppers. Dankzij de komst van de Lotto Eredivisie Triathlon staat niet alleen een kwantitatief, maar ook een kwalitatief sterk veld aan de start. Bij de
MANNEN
was een wachtlijst noodzakelijk toen de 100 beschikbare startplekken al snel gevuld waren en bij de vrouwen zijn meer dan 50 deelnemers, een record. Absolute blikvanger in het vrouwenveld is Londenganger Rachel Klamer, die voor het ProTriathlon team in actie komt.

Naast de in Sportzone Limburg woonachtige Klamer is ook Sarissa de Vries, teamgenote van Klamer, een atlete met internationale ervaring. De Vries nam na haar gemiste Olympische kwalificatie in Madrid even gas terug, maar lijkt op tijd weer fit voor het NK.

De
MANNEN
race ziet een keur aan nationaal kampioenen in verschillende triathlondisciplines aan de start verschijnen. Bas Diederen, Edo van der Meer, Evert Scheltinga, Jorik van Egdom, Mark Oude Bennink, Marco Akershoek en Stefan van Thiel zijn allemaal (voormalig) nationaal kampioenen die zondag hun opwachting maken.

De wedstrijd vindt plaats in Hoogkerk, in en rond de recreatieplas Ruskenveen. De
MANNEN
starten om 15.30 uur en de vrouwen om 16.15 uur.

De Runnersworld Speedman is de tweede wedstrijd uit de Lotto Eredivisie Triathlon. Na de openingswedstrijd in Enschede wordt het klassement aangevoerd door Team4Talent bij de
MANNEN
en het team van ProTriathlon bij de vrouwen.

Bronnen / Links:
Runnersworld Speedman triathlon, Groningen