EK-selectie Crosstriathlon definitief na cross-off in Kijkduin

DEN HAAG / KIJKDUIN – Bondscoaches Rob Barel en Johan Neevel hebben na de cross-off van afgelopen zaterdag de definitieve selectie voor het EK Crosstriathlon bekend gemaakt. De cross-off vond plaats in de Haagse badplaats Kijkduin – op het parcours waar straks half juli tijdens de Fortress Beach Challenge triathlon het EK gehouden wordt – en was noodzakelijk om de laatste overgebleven selectieplaatsen vast te stellen. Bij de
MANNEN
eiste Bert Flier de laatst beschikbare plek op, terwijl Saskia Elemans de laatste vrouw was die zich voor het team plaatste.

De Nederlandse selectie bestaat nu uit 25 atleten. In de cross-off werden ook de laatste plaatsen bij de neosenioren vergeven. Cornelis Scheltinga en Tjardo Visser zijn toegevoegd aan de selectie. Anne Reintjes is geselecteerd bij de vrouwen junioren.

Na de cross-off op zaterdag werd er op zondag door een groot deel van de nationale selectie getraind op het parcours van het EK. De coaches hopen dat de atleten zo het thuisvoordeel optimaal kunnen benutten op 14 juli tijdens de Europese titelstrijd. Het parcours wordt als technisch en zwaar omschreven.

Voor het eerst zullen ook twee paratriatleten namens Nederland deelnemen aan het EK crosstriathlon. Reitze Bok gaat van start in de categorie tri5 (atleten met een beenamputatie) en Rob Noordzij in categorie tri4 (atleten met een armbeperking). Voor Bok is het zelfs de eerste keer dat hij Nederland vertegenwoordigt in een triathlon. Noordzij heeft al vaker deelgenomen aan internationale wedstrijden.

 

De gehele EK-selectie bestaat uit:

Vrouwen Elite: Judy van den Berg, Maud Golsteyn en Saskia Elemans.

MANNEN
Elite: Evert Scheltinga, Diederik Scheltinga, Edo van der Meer, Rorik Schouten, Rob Barel en Bert Flier.
Vrouwen neosenioren: Jip Veelenturf, Ilona Eversdijk en Sharon Zuijdervliet.

MANNEN
neosenioren: Jarrich van Woersem, Erik van der Heijden, Tjardo Visser en Cornelis Scheltinga.
Vrouwen Junioren: Lindy van Anrooy, Elysa de Ruijter, Britt de Waal en Anne Reintjes.

MANNEN
Junioren: Jorik van Egdom, Mark Hamersma, Milan Brons, Omar Brons en Marco Akershoek
Paratriathlon: Reitze Bok en Rob Noordzij.

Bronnen / Links:
Fortress Beach Challenge triathlon, Den Haag/Kijkduin
Nederlandse Triathlon Bond