Geslaagde clinic Pro Triathlon Team in Holten

HOLTEN – Recreatiecentrum de Poppe in Holgen was zaterdag het decor voor de een clinic die verzorgd werd door het AA-drink Pro Triathlon Team. Precies vier weken voor de triathlon van Holten kregen ruim 60 deelnemers allerlei tips en trucs hoe zij de triathlon zo succesvol mogelijk kunnen afleggen. Door de enthousiaste reacties van de deelnemers kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie.

De clinic stond onder leiding van het Nederlandse Pro Triathlon team. Zij waren speciaal voor deze gelegenheid afgereisd naar Holten met hun coach Eric van der Linden. Bekendste lid van het Pro Triathlon team is triathlete Rachel Klamer. “We zijn er als organisatie bijzonder trots op dat Rachel bij deze clinic aanwezig was”, aldus Hendri Markvoort namens de organisatie. “Rachel heeft vorig jaar in Holten gewonnen bij de Elite Dames. Onlangs heeft zij zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen dit jaar. Een hele eer dus om een Olympisch triatleet in ons midden te hebben”.

Samen met de andere beste Nederlandse triatleten van dit moment deelde het Pro Triathlon Teamhun praktische kennis verdeeld over drie workshops. Twee actieve workshops, waarbij het zwemmen en hardlopen werd geoefend. Daarnaast nog een workshop over sportvoeding en sportdrank. Markvoort: “Al met al een geslaagd initiatief, waar we volgend jaar graag een vervolg aangeven!”.

Deze week was er nog meer goed nieuws te melden: de NOS gaat in de uitzending van 7 juli aandacht besteden aan de triathlon van Holten. Zij gaan een mooie samenvatting maken van met name de Elitewedstrijd van de Dames.

Bronnen / Links:
– Hendri Markvoort
Triathlon Holten