Rasmus Henning lanceert boek over ups en downs in 2011

Omslag PRO Chasing The Dream (foto: Morten Rygaard/ECCO)De Deense toptriatleet Rasmus Henning is dit jaar goed begonnen. Niet alleen schreef hij de Challenge Fuerteventura en de Abu Dhabi triathlon op zijn naam, ook heeft hij onlangs een boek uitgebracht over zijn belevenissen tussen de Ironman Hawaii van 2010 en die van 2011. Dat jaar was voor hem bepaald minder. Onder de titel “PRO Chasing the dream” beschrijft hij in dagboekvorm een voor hem dramatisch jaar. Alhoewel hij Hawaii 2010 startte als één van de topfavorieten, behaalde hij een voor hem beschamende 23e plaats. Zijn doel voor 2011 was revanche, maar het werd een zware weg met privé-perikelen, onverklaarbare krampaanvallen en nog meer slechte prestaties. Het is een verhaal van overwinningen en nederlagen in het leven van een proftriatleet.

“Ik wil met dit boek een volledig beeld schetsen van de atleet èn de mens Rasmus Henning. Veel mensen hebben een geïdealiseerd beeld van wat het is om een triathlonprofessional te zijn, omdat je ons meestal ziet als we op ons best zijn, grote overwinningen en vette prijzenpotten pakken en midden in de belangstelling van de media staan. Slechts zelden hoor je de verhalen achter de slechte resultaten, de DNF’s en de grote teleurstellingen, of krijg je een kijkje achter de schermen van de nederlagen of de pogingen om weer terug te veren.”, aldus de Deen.

“Als een professioneel triatleet stop ik mijn hart en ziel in de sport, en zo euforisch als ik kan zijn na een grote zege, zo down kan ik worden als het fout gaat. Nederlagen blijven mij achtervolgen en dat gevecht is een van de dingen die je in mijn boek kan teruglezen. Het geeft een open inzicht in het moeilijkste jaar uit mijn carrière.” Het is echter boek geen klaagzang, maar een eerlijk inzicht in wat het betekent om een proftriatleet te zijn. Het laat ook zien hoe belangrijk het is dat je de middelen en wegen vindt om de situatie om te keren, en je motivatie en zelfvertrouwen te hervinden. In dat kader geeft Hennings boek ook inzicht in training, motivatie en goalsetting.

Het boek is momenteel verkrijgbaar als e-book (in het Engels) bij Amazon.

Bronnen / Links:
- Rasmus Henning
- Pro Chasing The Dream

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.