Oude Bennink en Bouma winnen Cyclespeed Duathlon

GRONINGEN – Met Mark Oude Bennink en Stefanie Bouma kreeg de 7e editie van de Cyclespeed Duathlon in Groningen haar verwachte winnaars. Beide atleten waren vanaf de start een maatje te groot voor de rest van het veld en liepen vrij makkelijk naar de overwinning.

Oude Bennink was vooraf de grote favoriet bij de MANNEN. Vorig jaar was hij al de beste bij het NK duathlon en na het afmelden van titelverdediger Armand van der Smissen was hij de enige top favoriet. Gelijk na de start bleek Oude Bennink zijn favorietenrol waar te maken door weg te lopen van het veld. Op gepaste afstand waren het Remco Grasman en Anton Reijerse die als nummers 2 en 3 aan het fietsonderdeel begonnen. Tijdens het fiets- en het afsluitende looponderdeel kwam de overwinning van Oude Bennink nooit in gevaar en zo liep hij redelijk eenvoudig naar de winst.

Achter Oude Bennink was het Ben Plantinga die finishte als tweede. Door een geweldig fietsonderdeel wist Plantinga zich op te werken van de twaalfde naar de tweede positie. In de afsluitende run werd het nog even spannend maar Plantinga kon nog net de sterk lopende Reijerse voorblijven.

Bij de dames ging de winst zoals verwacht naar Stefanie Bouma. De duathlete van het organiserende GSTV Tritanium leidde de wedstrijd bij de dames van start tot finish. Na het lopen had Bouma ruim anderhalve minuut voorsprong op Saskia Elemans, met niet ver daarachter Talisa van der Fluit en Lizette van der Vegt. Op de fiets werd Bouma niet meer achterhaald en zo kon zij makkelijk naar de winst lopen. Ook de tweede plaats van Elemans kwam niet echt meer in gevaar na het fiets onderdeel. De derde plaats bij de dames was voor de sterk fietsende Van der Vegt.

Tijdens de Cyclespeed Duathlon werd tevens gestreden om de Nationale titels voor studenten. Bij de heren was hier wederom winst voor de pas afgestudeerde Mark Oude Bennink. Tweede student was Anton Reijerse, voor Alexander Picard op de derde plaats. De snelste vrouwelijke studente was Talisa van der Fluit, voor Ingrid Tempert en Marlies Groenewold.

 UITSLAGEN DUATHLON GRONINGEN (5L - 20F - 2,5L) 
MANNEN
 --------------------------- 1 Mark Oude Bennink 54:10
 2 Ben Plantinga 55:39
 3 Anton Reijerse 55:44
 4 Alexander Picard 56:32
 5 Roland Besselink 56:48
 6 Caimin Stevens 57:11 VROUWEN ------------------------- 1 Stefanie Bouma 1:01:19
 2 Saskia Elemans 1:03:12
 3 Lizette van der Vegt 1:03:45
 4 Talisa van der Fluit 1:05:11
 5 Ingrid Tempert 1:06:33
 6 Marlies Groenewold 1:08:14

Bronnen / Links:
– Emiel Harder
Cyclespeed Duathlon Groningen