Dirk Wijnalda wint Breukelen voor derde keer op rij

BREUKELEN – De triathlon van Breukelen, dit jaar op bevrijdingsdag, is al jaren de openingswedstrijd van het seizoen. Met een buitentemperatuur van amper tien graden kende de Utrechtse race een koude start. Zwemmen doen de 160 triatleten gelukkig nog in het zwembad. Daar kwamen Emil Hoogstad en Rob Musters als eerste uit vandaan. De Gastelse triatleet kwam korte tijd op kop, maar werd later voorbij gereden door Dirk Wijnalda en Carlo van Lienden. Wijnalda, Almere-winnaar en Nederlands kampioen lange afstand, liep daarna onbedreigd op zijn derde opeenvolgende zege in 1.51.42 uur. Hij bleef maar een paar seconden boven zijn parcoursrecord van vorig jaar. Musters legde de tien kilometer in de tweede looptijd af en werd op drie minuten tweede voor, een minuut later gevolgd door snelle fietser Van Lienden.

Bij de vrouwen was Priscilla Meerman veruit de snelste zwemster, maar bij het fietsen en lopen werkte Leonie Verstegen langzaam de vijf minuten zwemachterstand weg. De Heemsteedse won uiteindelijk in 2.19.15.

 UITSLAGEN TRIATHLON BREUKELEN (Kwart triathlon) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Dirk Wijnalda 1.51.42
 2 Rob Musters 1.54.51
 3 Carlo van Lienden 1.55.37
 4 Marco Vernooij 1.56.26
 5 Jaco van Buren 1.56.46
 6 Willem Schreurs 1.57.49 
VROUWEN ----------------------------
1 Leonie Verstegen 2.19.15
 2 Priscilla Meerman 2.21.33
 3 Jansien van Dijk 2.25.34

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst