Parcours Almere Holland Triathlon op 24 mei bekend

ALMERE – De organisatie van de Holland Triathlon gaat met een persconferentie op 24 mei het nieuwe parcours van de Almere Holland Triathlon bekend maken. Tijdens deze persconferentie zullen alle drie de onderdelen bekend worden gemaakt, maar eerder is volgens de organisatie niet mogelijk omdat er nog teveel factoren zijn die goed met de verschillende gemeentelijke en provinciale instanties besproken moet worden.

24 Mei is aan de late kant, erkent ook de organisatie, maar voor dit jaar is het helaas niet anders omdat er drie nieuwe parcoursen moeten worden samengesteld, aldus Mirjam de Rooij. De inschrijvingen lopen er echter daarom niet minder om. Zowel op de halve als de hele ziet het er voorspoedig en loopt men met de hele afstand zelfs wat voor op het gebruikelijk aantal voor deze tijd van het jaar. Het lijkt er dus op dat de dertigste editie een mooi feest gaat worden.

Er lopen verschillende nieuwe sponsorgesprekken en lijkt er hernieuwde interesse te zijn vanuit het bedrijfsleven voor de LD triathlon. Een lijn die natuurlijk in de landen om ons heen al langer aan de gang is, maar nu ook de weg naar Almere lijkt te hebben gevonden. Verder lopen er nog niet officieel bevestigde berichten dat er interesse is vanuit de commerciële omroepen om de Almere Holland Triathlon in navolging van de Avro in de jaren ’80 weer terug op de TV te brengen.

Een dag na de persconferentie zal er een mogelijkheid zijn voor (potentiële) deelnemers om het parcours te verkennen, al dan niet via een speciaal traningsweekend. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Almere Holland Triathlon.

Mocht er eerder weer nieuws bekend zijn dan zal de organisatie het laten weten via de website.

Bronnen / Links:
Holland Triathlon Almere