Triathlon Zaanstad nieuw op de nationale kalender

ZAANSTAD – Dit jaar staat er weer een nieuwe wedstrijd op de nationale kalender: op woensdagavond 20 juni 2012 wordt namelijk de Triathlon Zaanstad georganiseerd. Het is voor de eerste keer dat er in de gemeente Zaanstad nu een echte triathlon plaatsvindt. Alhoewel nieuw op de kalender, telt het evenement inmiddels al naar de vijfde editie. In voorgaande jaren was dit min of meer een interne clubwedstrijd.

Anders dan vorige edities wordt er nu in open water gezwommen. Hierbij is de ruim honderd jaar oude watertoren van Assendelft/Westzaan aan de Nauernasche vaart het decor voor een sportieve avond. Een ander leuk tintje aan het evenement is dat het plaatsvindt in de omgeving waar triathlontoppers als Pim van den Bos, Dennis Looze en zijn vrouw Tracy dag in dag uit getraind hebben in hun profperiode. Dennis en Tracy Looze staan nu aan de andere kant, en zullen als mede-organisatoren er alles aan doen om een spannend en sportief verlopende triathlon neer te zetten. Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers die op individuele basis of als estafetteteam van start kunnen gaan.

Bronnen / Links:
– Dennis Looze
Triathlon Zaanstad