Triathlon van Noordwijkerhout krijgt nieuwe impuls

NOORDWIJKERHOUT – Organisator Erik Nieuwenhuis kijkt uit naar zondag 1 juli. Hij verwacht dat de triathlon van Noordwijkerhout, komend jaar de tweeëntwintigste editie, op die dag een nieuwe impuls krijgt vanwege het nieuwe parcours en een groter aantal deelnemers. “Ons nieuwe parcours verhoogt de verkeersveiligheid van de deelnemers en het plezier voor zowel de triatleten als de toeschouwers.”

Nieuwenhuis maakt er geen geheim van dat hij blij is met de veranderingen. “De triathlon van Noordwijkerhout is een sportief feest. Wij willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om deze mooie sportdag samen met ons te beleven. Voorheen konden supporters de triatleten tijdens de loopronde twee keer voorbij zien komen. Door de nieuwe opzet van het loopparcours zijn er plekken waar de triatleten wel acht keer langskomen. Nog leuker dus voor het publiek om langs de kant te staan en bekende aan te moedigen.”

“Daarnaast gaat het loopparcours dwars door het centrum. Daarmee hopen wij ook de horeca-ondernemers in het centrum bij onze wedstrijd te betrekken.” De deelnemers liepen voorheen richting de Leidsevaart buiten de bebouwde kom van Noordwijkerhout.

Volgens Nieuwenhuis maakt dit parcours de wedstrijd ook voor de deelnemers leuker. “Het is altijd leuk om aan wedstrijden mee te doen waar veel publiek langs de kant staat. Daarnaast hinderen lopers en fietsers elkaar niet meer en komt er elektronische tijdswaarneming waarmee deelnemers nu ook hun tussentijd direct na afloop kunnen zien.”

Ook het aantal deelnemers dat kan starten aan de triathlon is vergroot. “De afgelopen jaren moesten wij vroegtijdig de inschrijving sluiten, omdat series vol raakten. Dat hopen we te hebben opgevangen dit jaar met extra startplaatsen.”

Dankzij de opening van de nieuwe rondweg is de Herenweg weer direct bereikbaar vanuit De Schelft. Voor de organisatie een unieke kans om, in overleg met gemeente Noordwijkerhout, het parcours overzichtelijker en daarmee veiliger te maken. Het fietsparcours gaat nu grotendeels buiten de bebouwde kom. Bijkomend voordeel is dat dankzij het vernieuwde parcours minder wegen afgezet moeten worden.

Bronnen / Links:
– Joost Kling
– Triathlon Noordwijkerhout