Imposant startveld voor een gerevitaliseerd Stein

Bas Diederen, vorig jaar in actie op Hawaii

STEIN – Het inmiddels al zeer sterke startveld voor de nieuw leven ingeblazen triathlon van Stein heeft er opnieuw een topper bij. Negenvoudig nationaal kampioen Bas Diederen heeft zich het afgelopen weekend ook geschaard bij de favorieten voor de eindoverwinning voor de halve triathlon. De inwoner van Susteren, medewerker aan de Universiteit van Maastricht en toptriatleet in Nederland heeft – ondanks eerdere berichten dat hij zich volledig op de Olympische Afstand Triathlon zou richten – toch besloten in Stein aan de start te verschijnen.

Diederen is in Nederland maar liefst vijf maal Nederlands Kampioen geworden om de halve triathlon en daarnaast heeft Diederen vier keer de Nederlandse titel behaald op de Olympische afstand. Vorig jaar debuteerde hij op de hele triathlon in Regensburg, waar hij lang uitzicht had op het podium. Hij finishte uiteindelijk op een bijzonder fraaie vijfde plaats. Nog meer indruk maakte zijn titel als snelste age-grouper tijdens de Ironman van Hawaii.

Een keur van Nederlandse toppers zal het Diederen echter moeilijk gaan maken. Naast regerend Nederlands lange-afstandskampioen Dirk Wijnalda staan ook Gerbert van den Biggelaar, Dave Rost, Roeland Smits, Erik-Simon Strijk, Diederik Scheltinga, Remy Vasseur, Martijn Boot, Cesar Beilo en Carlo Pullens aan de start. Bij de vrouwen krijgen kopvrouwen als Heleen bij de Vaate en Mirjam Weerd tegenspel van Hanneke de Boer, Sonja Jaarsveld, Carla van Rooijen, Corine Neelen, Marijke Zeekant en – weer terug na haar bevalling vorig najaar – Irene Kinnegim.

Het belooft dus een bijzondere wedstrijd in Stein te worden in 2012, in de wandelgangen wordt al gesproken van het officieuze Nederlands Kampioenschap halve triathlon, aangezien er sinds jaren niet zo’n sterk Nederlands startveld bij de
MANNEN
als ook bij de vrouwen zich heeft ingeschreven. Ook in de breedte kan Stein zich beroepen op een geweldig startveld, na ongeveer twee maanden staat het aantal inschrijvingen voor de halve triathlon reeds op 250 deelnemers. Ook op de korte afstanden zullen zich tal van nationale toppers zich melden, welke deel zullen nemen aan de wedstrijd voor de Eredivisie Triathlon over de achtste afstand.

Bronnen / Links:
– Ruud de Haan
Dutch Mountains Triathlon Stein