Cesar Beilo overtuigt in duathlon Hilversum

HILVERSUM – [updated] – In maart vorig jaar won Cesar Beilo overtuigend de Abu Dhabi triathlon over de midden-afstand. Daarna werd de Brabander getroffen door een reeks blessures, die hem het hele wedstrijdseizoen aan de kant hield. Zondag keerde Beilo terug in competitie om meteen de duathlon van Hilversum op zijn naam te schrijven. Beilo opende rustig, maar was op de fiets niet bij te houden door de nationaal kampioenen triathlon (Dirk Wijnalda) en duathlon (Wim Nieuwkerk). In die volgorde kwamen ze uiteindelijk over de finish. Met Alexander Picard op een zesde plaats kwamen de goede duatleten vooral uit West-Brabant, zoals dat in het verleden ook met het sterke trio Huub Maas – Armand van der Smissen – Marcel Laros het geval was.

De eerste run werd beheersd door junior Jorik van Egdom en Caimin Stevens. Op een half minuutje wisselden een flinke groep samen. Van Egdom reed meteen na de wissel lek, maakte een lelijke smak en moest de wedstrijd verlaten. De als derde gewisselde Anton Reijerse schrok, stopte en ontfermde zich over van Egdom.
Tijdens het fietsen stond er zoals gezegd geen maat op Beilo. De brommer uit Breda vertrok op positie negen en reed de concurrentie op meer dan 1,5 minuut achterstand. In de tweede run kon hij zonder veel moeite naar de overwinning lopen.
Achter hem was de strijd fel. Nieuwkerk en Van der Heijden toonden zich actief op de fiets maar kregen geen ruimte onder meer door toedoen van Picard. Gezamenlijk wisselden Wijnalda, Nieuwkerk, Van der Heijden, Picard en Michel van de Wall voor het tweede looponderdeel. Nieuwkerk kreeg zijn helm niet los door koude handen, en Picard en Van der Heijden verloren door een trage schoenenwissel tijd. Wijnalda toonde zich de meester van het geduld door zijn kans af te wachten en toe te slaan in het laatste looponderdeel. Nieuwkerk liep naar plaats drie.

Bij de vrouwen was May Kerstens te sterk voor Saskia Elemans en de verrassende Talisa van der Fluit. Achter Kerstens wisselden Elemans en Van der Fluit elkaar steeds af in de strijd om plaats twee en drie. Elemans bleek van der Fluit uiteindelijk te snel af.

 UITSLAGEN DUATHLON HILVERSUM (6L - 20F - 3L) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Cesar Beilo 55.32
 2 Dirk Wijnalda 56.28
 3 Wim Nieuwkerk 56.31
 4 Michel van de Wall 56.39
 5 Caimin Stevens 56.56
 6 Alexander Picard 57.02
 7 Erik van der Heijden 57.12
 8 Ben Plantinga 58.12
 9 Mark Hamersma 58.20
 10 Jan Meysmans BEL 58.27 
VROUWEN ----------------------------
1 May Kerstens 1.02.14
 2 Saskia Elemans 1.04.58
 3 Talisa van der Fluit 1.05.18
 4 Jolien Janssen 1.06.04
 5 Carla van Rooyen 1.06.49
 6 Saskia Veerman 1.07.42

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
– Armand van der Smissen
– TVH Duathlon, Hilversum