Wellington last een Ironman-pauze in dit jaar

Chrissie Wellington in Roth vorig jaar. Achter haar Roeland Smits.

LONDON (GBR) – Viervoudig Ironman-wereldkampioene Chrissie Wellington heeft aangekondigd dat zij in 2012 een pauze inlast om haar aandacht te richten op enkele andere zaken, waaronder de aankomende publicatie van haar autobiografie ‘A Life Without Limits’. Ze zal daarom in 2012 niet deelnemen aan Ironman-wedstrijden.

“Ik heb de afgelopen vijf jaar alles op de Ironman gezet. Dit jaar neem ik even een break omdat ik meer tijd en aandacht wil schenken aan andere zaken, waaronder de publicatie van mijn boek, meer tijd schenken aan de goede doelen waaraan ik mijn naam heb verbonden en meer actieve promotie van de sport in de UK. Daarnaast wil ik mijzelf de gelegenheid geven om nieuwe kansen binnen en buiten de triathlonsport te verkennen. Ik heb het gevoel dat me dat niet lukt als ik tegelijkertijd tijd en energie moet steken om in Ironman-wedstrijden uit te komen.”

“De laatste vijf jaar zijn absoluut ongelooflijk geweest. Ik ben dan ook zeer tevreden met en trots op alles wat ik heb bereikt. Ik heb triathlon altijd gezien als een deel van mijn leven. Niet alles draaide om triathlon en ik kijk daarom uit naar een beetje meer variatie en balans in mijn leven door andere interesses na te streven en meer tijd door te brengen met familie en vrienden.”

Wellington won afgelopen oktober voor de vierde keer de Ironman World Championships op Hawaii. Ze is houder van de wereldbesttijd op de Ironman-afstand en heeft op de Ironman nog steeds een ongeslagen status, met dertien overwinningen op dertien starts.

Bronnen / Links:
Tri247
– Website Chrissie Wellington