Sponsorsuccessen voor EK Cross-triathlon Kijkduin

DEN HAAG – De organisatie van de Beach Challenge heeft naast de steun van de gemeente Den Haag en de NTB nu ook het bedrijfsleven aan haar zijde gekregen bij de organisatie van het komende EK en WK cross-triathlon in de Haagse badplaats Kijkduin. Als hoofdsponsor heeft Fortress uit Rotterdam zijn naam verbonden aan de Beach Challenge en het Europees Kampioenschap Cross Triathlon met “right of first refusal” voor hoofdsponsor van het WK in 2013. Fietsfabrikant Cube stapt in als Premium Sponsor voor zowel EK als WK.

Voor zowel Fortress als Cube was slechts één gesprek nodig, de klik was er gelijk. Fortress is eigenaar van het huidige winkelcentrum Kijkduin Bad en tevens de projectontwikkelaar die de badplaats de komende jaren gaat transformeren naar een hoogwaardige vier-seizoenenbadplaats. Fortress directeur eigenaar Roeland Voerman: “Kijkduin wordt gezien als een gezellige familiebadplaats, met een aantrekkelijk aanbod van horeca en activiteiten, en een goede bereikbaarheid met de auto. De inspanningen die Kijkduin het afgelopen jaar heeft gedaan op het gebied van promotie hebben hun vruchten afgeworpen. Aan de verbetering van de positie van Kijkduin willen wij als Fortress graag ons (sportieve) steentje bijdragen”. Over die transformatie en over de sponsoring van de Beach Challenge: “Uitgangspunt bij onze plannen vormen de huidige sterke punten van Kijkduin, de integratie met het omliggende duinlandschap en de ligging direct aan zee.”

Dit waren ook de sterke punten uit het bidbook van de Beach Challenge organisatie voor het binnenhalen van het EK en WK Cross triathlon. De sponsoring geeft aan Kijkduin Bad veel exposure en zet de badplaats positief op de kaart volgens Voerman. “Dit is ook gunstig voor de huidige huurders van Fortress in het winkelcentrum, want die hebben we ook hard nodig bij onze nieuwe ontwikkeling!”

“Wat betreft Cube zijn we er beretrots op dat de marktleider in Nederland voor zowel mountainbikes als racefietsen onze wedstrijd heeft gekozen om zijn entree te maken in de triathlonwereld”, aldus Renate van Oosten, verantwoordelijk voor de sponsorwerving. “Cube heeft zich voor beide evenementen aan ons verbonden. Tevens is sprake van naamskoppeling met het mountainbike beach-criterium, dat onderdeel uitmaakt van ons programma.” Lennard van Winden van One-Way Bike, de distributeur van Cube in Nederland, vindt het aantrekkelijk dat het evenement een breed sportaanbod heeft voor een groot publiek, voor ieder wat wils, voor groot en klein.

“Nog niet alle sponsorposities zijn vervuld. We hopen komende maanden nog een keer te scoren”, besluit Van Oosten. “Maar onze EK begroting is nu al nagenoeg helemaal rond. Dat geeft een veilig gevoel, zo’n zeven maanden voor aanvang van het evenement.”

De Fortress Beach Challenge wordt gehouden van 11 tot en met 14 juli 2012.

Bronnen / Links:
– Frank Hamelink
Beach Challenge Triathlon Kijkduin